Heeze Leende
Vogels
Op
maandag06apr202020:00

IVN-cursus De ijsvogel en andere Beekdalvogels verplaatst naar volgend jaar

Vanwege het Coronavirus is de cursus verplaatst naar volgend jaar.

In 2020 viert IVN Heeze-Leende haar 50-jarig jubileum. Dat vieren we met een jaar lang extra aandacht voor het beekdal van de Kleine Dommel in Heeze. Ook binnen ons cursusaanbod 2020 staat het beekdal centraal. Na twee leuke korte cursussen over bevers (januari) en amfibieën (maart) richten we ons in april op de vogels die je op of langs het water kunt aantreffen. En het mooiste voorbeeld is toch wel de ijsvogel! Dit felblauwe vogeltje is een prachtige verschijning (en een uitstekende visser). Een ijsvogel zien is altijd bijzonder, want ondanks zijn knalblauwe veren is hij moeilijk te spotten.

Misschien lukt het ijsvogel-spotten beter na onze korte vogelcursus (twee lesavonden en twee excursies). Want we geven antwoord op vragen zoals: hoe leven ijsvogels en waar kun je ze vinden? We trekken erop uit en gaan samen op zoek. Met een beetje geluk komen we zo’n blauwe beauty tegen!

kingsfisherOok andere vogels komen aan bod. Zoals bijvoorbeeld de wilde eenden en meerkoeten op de beek, de reiger en kleine karekiet op de oevers, zangvogels in het struweel, roofvogels in de lucht… Allerlei soorten vogels met een eigen plekje, een eigen levenswijze en een eigen lied. Leer ze herkennen en geniet voortaan nog meer van natuurwandelingen. April is een prachtige maand om naar buiten te gaan, dus aarzel niet en ga met ons mee! U steekt er altijd wat van op.

reigerDe korte vogelcursus bestaat uit 4 bijeenkomsten:

Twee lesavonden op maandag van 20.00 tot 22.00 uur (6 april en 20 april)

Twee excursies op zaterdag tot van 8.00 tot circa 11.30 uur (11 april en 25 april)

 

De lessen vinden plaats in IVN gebouw de Sleutelbloem Strabrecht 14 Heeze.

Voor de excursies trekken we het beekdal in, in Heeze of omgeving. We adviseren cursisten om een verrekijker mee te nemen (van uzelf of wellicht kan iemand u er een lenen).

Wij vragen een bijdrage in de kosten van EUR 27,50 per cursist (leden EUR 25,00). Wij verzorgen koffie/thee op de lesavonden en een lesbrief om alles thuis nog eens na te lezen.

DEZE CURSUS IS VOLGEBOEKT

Nog even al onze beekdalcursussen voor 2020 op een rijtje: De bever (januari), Amfibieën (maart), De ijsvogel en andere beekdalvogels (april), Planten van het beekdal (juni) en Weer: wind, wolken en water (september). Wie zich inschrijft voor alle vijf de jubileumcursussen ontvangt EUR 10,- korting op het totale bedrag.

Nog vragen? Mail of bel dan met Ineke Thijs van het cursusteam van IVN Heeze-Leende: Cursusteam@ivnheezeleende.nl  / 06-2945 4862

Algemene informatie

maandag 6 april 2020 - 20:00 tot zaterdag 25 april 2020 - 11:30
Extra Informatie: 

Lesavond 20.00 tot 22.00 uur
Maandag 6 april
Maandag 20 april
de Sleutelbloem Strabrecht 14 Heeze

Excursies 8.00 tot circa 11.30 uur
Zaterdag 11 april
Zaterdag 25 april

Kosten: 27,50 euro