Heeze Leende
Amfibieën & reptielen
Op
maandag16mrt202020:00

IVN-cursus Amfibieën is afgelast

Vanwege het Coronavirus is de gehele cursus afgelast.

Vlak na de paddentrek eind februari/begin maart (zie ook hieronder) start het Cursusteam met een leuke korte cursus amfibieën.  

De eerste lesavond zal Annemarie van Diepenbeek een lezing geven over amfibieën. Deze ervaren veldbiologe heeft jaren gewerkt voor RAVON: de organisatie voor studie en bescherming van amfibieën, reptielen en vissen. Daarnaast is zij bekend als diersporendeskundige en (co)auteur van diverse veldgidsen. Dat belooft een mooie avond te worden!

Annemarie van Diepenbeek en de amfibieënwerkgroep van IVN Heeze-Leende begeleiden ons ook op onze amfibieënexcursie. Hopelijk krijgen we in de poelen verschillende amfibieën te zien. Misschien zien we ook nog wel andere interessante soorten zoals de levendbarende hagedis (een reptiel).

Tijdens de tweede lesavond zullen we wat dieper ingaan op wat we gezien hebben tijdens de excursie. We bespreken o.a. de leefwijze en ontwikkeling van kikkers en padden (van larve tot volwassene) en de soorten die je in Nederland kunt aantreffen.

heidekikker

De korte cursus amfibieën bestaat uit 3 bijeenkomsten:

  • Twee lesavonden op maandag 16 en 30 maart van 20.00 tot 22.00 uur in het IVN gebouw “de Sleutelbloem”, Strabrecht 14 in Heeze.
  • Een excursie op zondag 29 maart (tijdstip in nader overleg) naar een poel(en)op de Strabrechtse Heide in Heeze.

alpen salamanderDe cursus kost € 32,50 per cursist (IVN-leden € 30,00).
Wij verzorgen koffie/thee op de lesavonden. Eventueel kunt u zoekkaarten kopen tijdens de lesavonden.

Tevens krijgt u tips voor naslagwerk, zodat u thuis alles nog eens kunt bestuderen.

DEZE CURSUS is VOLGEBOEKT

Meer informatie vindt u op de website: https://www.ivn.nl/afdeling/heeze-leende

Nog vragen? Mail of bel dan met Ineke Thijs van het Cursusteam van IVN Heeze-Leende: Cursusteam@ivnheezeleende.nl  / 06-2945 4862.

Jubileumcursussen IVN Heeze-Leende

2020 is voor het IVN een heel speciaal jaar en het cursusteam wil er ook een speciaal jaar van maken. Het IVN Heeze-Leende bestaat namelijk 50 jaar!! Een jubileum dus en dat gaan we vieren door 5 korte cursussen te geven gedurende het hele jaar met de nadruk op het beekdal van de kleine Dommel. Wat lijkt u leuk? We hebben een cursus over de Bever (januari), een cursus amfibieën (maart), een cursus over vogels (april), een cursus over planten (juni) en een cursus over het wolken, het weer en water (september). Meer informatie over al deze cursussen vindt u op onze website.

Van harte aanbevolen: ga tijdens de paddentrek mee op pad met de amfibieënwerkgroep

Eind februari/begin maart vindt de jaarlijkse paddentrek plaats. Weet u waarom en wat er dan precies gebeurt? De amfibieënkenners van het IVN kunnen u het laten zien en uitleggen! U bent van harte uitgenodigd om eens mee te gaan om te kijken (of de padden zelfs te helpen).

Foto:  Annemiek van Dijk

Algemene informatie

maandag 16 maart 2020 - 20:00 tot maandag 30 maart 2020 - 22:00
Extra Informatie: 

Vanwege het Coronavirus is de gehele cursus afgelast.