Heeze Leende
Kind & Natuur
Op
woensdag10nov202109:00

Boomfeestdag 2021: ”Bomen maken Gezond”

Op woensdag 10 november wordt de Nationale Boomfeestdag gevierd. Gewoonlijk wordt deze dag in het voorjaar gehouden, maar vanwege de corona is dit verplaatst naar het najaar. Het is voor de 48e keer dat in onze gemeente de kinderen van groep 7 van de basisscholen struiken gaan planten. Totaal zullen er 100 kinderen tussen 9.00 en 11.30 uur actief zijn op het plantterrein bij industrieterrein De Poortmannen in Heeze. Medewerkers van de afdeling Groenvoorziening van de gemeente en gidsen van IVN Heeze-Leende zullen hierbij weer meehelpen. De gemeente Heeze-Leende stelt het plantterrein en het materiaal ter beschikking. Evenals andere jaren is er ook weer een binnenprogramma.

Iedereen die samen met de leerlingen enkele struiken wil komen planten is van harte welkom. Het plantterrein op het industrieterrein is te bereiken door de industrieweg te volgen, deze gaat over in De Boelakkers. Bij de firma Espe-Labeling (Boelakkers 26) aan de rechterkant zijn de binnen-activiteiten, daarna aan de rechterkant het Maarheezerpad (zandpad) in. Achter de houtwal ligt het plantterrein.

Het thema is van de Boomfeestdag is dit jaar “Bomen maken Gezond”.

Groen is het afgelopen jaar voor volwassenen en kinderen belangrijker geworden. Het wordt meer gewaardeerd, maar levert ook een enorme bijdrage aan de gezondheid op. In een groene (school)omgeving bewegen kinderen meer, ontwikkelen ze betere motorische vaardigheden en laten ze meer gevarieerd en creatief spel zien. In vergelijk met een 'rode' (school)omgeving zorgt het voor minder stress, meer weerbaarheid, energie en betere concentratie.

Hoe ziet het programma van de Boomfeestdag eruit?

Van tevoren krijgen de leerlingen informatie over het thema van dit jaar. Op de dag zelf mogen ze enkele struikjes planten en zijn er binnen-activiteiten over de natuur. Het zelf spitten en planten is voor de meeste kinderen een nieuwe beleving, die ze nooit meer vergeten.

boomfeestdag 1

 


 

 

Foto's Diny Snoeijen

Algemene informatie

woensdag 10 november 2021 - 09:00
Extra Informatie: 

9.00 en 11.30 uur
industrieterrein De Poortmannen in Heeze.