Heeze Leende
Kind & Natuur
Op
woensdag16nov202209:00

Boomfeestdag

Boomfeestdag: “Bomen werken voor een gezond klimaat”

Het thema van de viering van de Nationale Boomfeestdag op woensdag 16 november is “Bomen werken”, een actueel maatschappelijk thema. Het is de 49e Boomfeestdag in onze gemeente. Ter gelegenheid hiervan worden bomen geplant bij het industrieterrein De Poortmannen in Heeze. Het duurt van 9.00 tot 11.30 uur.

bruna boomfeestHet is belangrijk dat de schooljeugd het belang inziet van het planten van (meer) bomen en wat hun rol is in het tegengaan van klimaatverandering. Ze leren dat bomen water vasthouden, verkoeling brengen, schadelijke stoffen uit de lucht filteren en voedsel leveren. Verder bieden ze leefruimte en bescherming aan allerlei planten en dieren. Kortom: bomen werken voor een gezond klimaat! Naast deze bewustwording helpen de schoolkinderen met het planten van bomen ook nog eens mee aan het behalen van de klimaatdoelen door de gemeente. 

ivn logoDankzij de gemeente Heeze-Leende, die het plantterrein ter beschikking stelt, en met medewerking van gemeentewerkers en gidsen van het IVN, gaan 185 leerlingen van groep 7 en 7/8 struiken planten. Daarnaast mogen de leerlingen van alle scholen een Parrotia Persica (ijzerhoutboom) planten en een zelfgemaakte plaquette erbij plaatsen.       

Zoals gebruikelijk is er naast het planten ook een binnenprogramma. Dat zal gehouden worden bij de firma Espe-Labelling.

De werkgroep Boomfeestdag van IVN Heeze-Leende nodigt iedereen uit om met de leerlingen enkele struiken te komen planten. Volg hiervoor de Industrieweg, deze gaat over in De Boelakkers. Bij de firma Espe-Labeling aan de rechterkant zijn de binnenactiviteiten. Het plantterrein is de vinden door de aan de rechterkant het Maarheezerpad (zandpad) in te gaan. Achter de houtwal ligt het plantterrein.

Voor meer informatie over het scholenwerk.

Werkgroep Boomfeestdag, Wilhelmien van de Paal

Algemene informatie

woensdag 16 november 2022 - 09:00
Extra Informatie: 

industrieterrein De Poortmannen in Heeze
9.00 tot 11.30 uur