Heeze Leende
Biodiversiteit
Op
zondag24okt202110:30

Belevingsrondje “biodiversiteit” per fiets

In het kader van de viering van haar 50-jarig jubileum organiseert IVN Heeze-Leende op zondag 24 oktober een fietstocht langs de natuurparels van Heeze, Leende en Sterksel. De tocht is voor iedereen toegankelijk, deelname is gratis. Opgave via de website van IVN Heeze-Leende.

De fietstocht staat in het teken van de biodiversiteit in onze omgeving en voert door de natuurgebieden en de landbouwgebieden van onze gemeente. Op verschillende plaatsen in de route zijn “belevingspunten” gepland. Op deze plaatsen zullen gidsen van het IVN en vertegenwoordigers van het ZLTO een toelichting geven natuur ter plaatse en de huidige stand van zaken m.b.t de biodiversiteit (en met name de knelpunten) belichten.

De fietsroute voert langs de mooiste plekjes in het buitengebied van onze gemeente en is ongeveer 40 km lang. De fietsroute is op eigen gelegenheid te fietsen via de knooppunten uit het fietsroutenetwerk. Vertrek- en eindpunt van de route is de parkeerplaats van Staatsbosbeheer (Natuurpoort de Plaetse) aan de Rul bij de Strabrechtse Heide, waar een kaart met de route en een korte beschrijving wordt uitgereikt. Start vanaf de Plaetse tussen 10.30 en 11.30 uur.

Aanmelden voor deelname

Algemene informatie

zondag 24 oktober 2021 - 10:30
Extra Informatie: 

Start vanaf de Plaetse tussen 10.30 en 11.30 uur.