Heerlen
IVN
dinsdag30nov2021

We zijn weer een gediplomeerde Natuurgids rijker!

Sinds kort is onze afdeling weer een gediplomeerde Natuurgids rijker. In januari 2020 is Aduard van Creij begonnen aan de Natuurgidsen opleiding van het IVN, een landelijk erkende opleiding. Hij heeft de opleiding gevolgd bij onze collega´s van de Westelijke Mijnstreek. Het is uiteindelijk een lange weg geworden door de corona crisis. Heel vaak moest het lesprogramma worden aangepast op de veranderende situaties. Hierdoor is de opleiding langer gaan duren dan gepland. Maar uiteindelijk hebben we tehoren gekregen dat het diploma is behaald! Onze afdeling feliciteerd Aduard dan ook van harte met het behaalde resultaat. 

Aduard heeft inmiddels al twee keer succesvol de Schone beken activiteit georganiseerd: het zwerfvuil opruimen langs de Geleen-en Caumerbeek. Tevens is hij actief in diverse werkgroepen.

Voor de cursus heeft hij het Aambos onderzocht en hier een verslag van gemaakt. Tevens waren diverse excursies geven aan mede-cursisten en docenten onderdeel van de opleiding. En voor het komende jaar werkt hij al aan een paar nieuwe activiteiten.

We zijn als afdeling heel blij met Aduard in ons midden en hopen op een lange en leuke samenwerking in de toekomst.

Als laatste willen wij onze collega's van de Westelijke Mijnstreek heel erg bedanken voor hun inspanning om deze cursus te organiseren en tot een goed einde te brengen, ondanks de corona tegenslagen.