Heerenveen e.o.
Kind & Natuur
woensdag15jun2022

activiteiten 2e halfjaar 2022

Activiteiten Wâldstruners 2e helft 2022

 

9 juli     -    Solarbootjes
De Wâldstruners gaan een zonnebootje bouwen. Op deze manier maken jullie kennis met een vorm van duurzame energie, namelijk zonne-energie. De zonnebootjes worden gemaakt van afvalmateriaal waarin een elektromotor en een zonnecel verwerkt worden. De bootjes gaan we daarna uitproberen in een vijver. Gaan ze varen?


13 augustus    -    Bloemenpers
Het is zomer en overal bloeien bloemen. We gaan de mooiste bloemen zoeken en dan plukken we er een paar die we gaan drogen. Daarvoor heb je een bloemenpers nodig en die gaan we bij de Natuurschuur maken.

 

3 september    -    Fête de la Nature met als thema Spinnen
Op deze middag is het feest in de Overtuin en organiseren we verschillende activiteiten. De Wâldstruners verwachten we natuurlijk ook. Je mag kiezen waaraan je mee doet bijvoorbeeld aan de natuursafari of je luistert naar een spannend verhaal. Ook is er een
spinnenspeurtocht en mag je een spin knutselen. Je vriendjes, ouders en jongere of oudere broertjes en zusjes zijn ook welkom.

 

8 oktober    -    Paddenstoelen
We gaan op zoek naar paddenstoelen. Zijn er al veel? Wie vindt er de mooiste? En hoe kom je er achter of er sporen in een paddenstoel zitten?

 

12 november    -    Zwerfafvalinspectie in het bos

Vandaag gaan de Wâldstruners het bos bij de Overtuin inspecteren. Hoe schoon is het bos? Of vinden we er veel zwerfafval? En als we afval vinden wat vinden we dan en hoe zou dit er komen? Kunnen wij er ook iets aan doen? Tot slot doen we een spannend zwerfafvalspel.

 

10 december    -     Kerstballenspeurtocht
De kerstboom staat er nog kaal bij. Alle kerstballen zijn verdwenen maar liggen ergens in de Overtuin. Helpen jullie mee zoeken? Maar soms moet je eerst wel een opdracht doen. Tot slot kunnen we een boom mooi versieren.

extra

Voor: kinderen van 7 – 12 jaar
Tijd: 13.30 – 15.00 uur
Plaats: Natuurschuur Overtuin,
Lindenlaan, Oranjewoud
Deelname: gratis
Maximaal: 12 kinderen
Opgave verplicht bij: Aafje Dijkhuizen, aafjedijkhuizen@gmail.com of tel. 0657735613