Hardenberg-Gramsbergen
Biodiversiteit
Op
zaterdag31aug201920:30

Nationale Nachtvlindernacht

Langs bos en hei met Staatsbosbeheer en IVN

Ga je aanstaande zaterdagavond mee nachtvlinderen met IVN Hardenberg-Gramsbergen en Staatsbosbeheer?

Zilveren groenuil (Pseudoips prasinana)In het kader van de Nationale Nachtvlindernacht, een jaarlijks evenement dat dit weekend plaatsvindt, kun je meekijken hoe nachtvlinderonderzoek uitgevoerd wordt.

Onze locatie is midden in de boswachterij Hardenberg, langs de nu volop bloeiende hei. Hier hopen we met de opstelling van lakens en felle lampen soorten als het Rozenblaadje, de Zilveren Groenuil en Oranje wortelboorder aan te trekken. Daarnaast maken we er kans op zeldzaamheden als de Schijnnonvlinder en Veenheide-uil.

Schijnnonvlinder (Panthea coenobita)Omdat het nachtvlinderpunt wat lastig te bereiken is vertrekken we als groep vanaf deze parkeerplaats bij recreatieplas "de Oldemeijer": https://www.google.com/maps/place/Rheeze/@52.5482858,6.5563391,196m/data....

Om 20:30 wandelen we hier vandaan naar onze vlinderplek terwijl boswachter Jos Kloppenburg het één en ander vertelt over het gebied, de bijzondere flora en fauna en geschiedenis. Eens per uur loopt iemand even terug naar de parkeerplaats en kun je aansluiten als je naar huis wil of gebruik wil maken van de daar aanwezige toiletten.

Rozenblaadje (Miltochrista miniata)

Algemene informatie

zaterdag 31 augustus 2019 - 20:30
Locatie: 
Boswachterij Hardenberg
Nederland
Extra Informatie: 

https://www.facebook.com/events/483685828844681/
https://www.vlinderstichting.nl/nachtvlindernacht

Contactpersoon: 
Google Maps image