Hardenberg-Gramsbergen
IVN
Op
donderdag11apr201920:00

Lezing Koos Dijksterhuis

Zoveel te zien in de natuur


Op donderdag 11 april geeft Koos Dijksterhuis een lezing over zijn wandeltochten en de natuur. Deze avond, georganiseerd door het IVN Hardenberg/Gramsbergen en De Koppel, begint om 20.00 uur en eindigt rond 22.00 uur. De zaal is open vanaf 19.45 uur.

Wandelen met anderen is een fijne manier om bij te praten. En als je in je eentje wandelt, kun je lekker wegdromen. Maar als je de natuur wilt waarnemen, kun je tijdens het wandelen beter stil en oplettend zijn. Dan blijkt dat overal de opmerkelijkste wezens zich laten zien. En dat begint al in de tuin, als ie tenminste niet betegeld is.

Koos Dijksterhuis doorkruiste twaalf landschappen van Nederland. Hij schreef er zijn Handboek voor Natuurwandelen over, voor iedereen die graag meer wil waarnemen tijdens het wandelen, maar niet goed weet waar te beginnen. In al die landschappen, van kwelder tot heuvels, kun je spreeuwen tegenkomen. De spreeuw is het gezelligheidsdier dat in enorme zwermen door de lucht buitelt. De vogel die altijd neuriet en zingt. De onbekommerde flierefluiter, het zonnetje uit huis. De spreeuw zal zeker aan bod komen, want over die vogel heeft Koos ook al een boek geschreven.

Over wat hij verder tegenkwam op zijn wandeltochten, komt Koos donderdagavond 11 april vertellen in De Koppel. U zult aan zijn lippen hangen bij zijn vrolijke verhalen, natuurlijk met veel prachtige plaatjes. Koos Dijksterhuis is onder meer bekend van zijn dagelijkse verhaaltje over de natuur in de krant Trouw.

In verband met de ruimte is opgave verplicht. Natuuractiviteitencentrum De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 in Hardenberg, tel. 0523-273388, info@dekoppel.com.  

Algemene informatie

woensdag 20 maart 2019 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
Zandstuve
Grote Beltenweg 3
Hardenberg
Nederland
Google Maps image