Werkgroep Natuurtekenen

De bedoeling is beter leren tekenen door beter te kijken naar je omgeving, anders te kijken, meer te zien, meer te beleven. Tekenen als natuurbeleving.

Tekenen dwingt je tot beter leren kijken, dat beter kijken leidt tot meer zien.
Meer zien van je omgeving en natuur is ook meer genieten daarvan. Als dat genieten ook nog eens de aanzet is tot vormgeven dan is de beleving intenser. Door hiermee bezig te blijven vergroot je vanzelf de handigheid, in zien, vormgeven en beleving.
Deze vaardigheid heeft ons al veel communicatie plezier in natuurbeleving gegeven.

Door het oefenen en volgen van de activiteit, waardoor we van elkaar leren hopen we de vaardigheid wat eerder in huis te halen dan dat je het alleen uit moet zoeken.
 

Van september tot in april, iedere twee weken

Om de twee weken is er op dinsdag-avond van  19:30 uur  tot  21:30 uur
een tekenactiviteit.
We beginnen in september en stoppen in april met de activiteit. Als het goed is staan de data in de agenda die in het ivn gebouw ligt.
Vaak is de tijd van de avond te kort en gaat het onderwerp mee naar huis als huiswerk. Dit huiswerk wordt elke keer daarop meegenomen naar het gebouw om aan de groep te laten zien.
Elke tekenavond heeft in principe een ander onderwerp waarop we ons storten. Onderwerpen en materiaal keuze bepalen we gezamenlijk aan het begin van ieder  tekenjaar.

Ieder lid van de club zorgt zelf voor eigen tekenspullen en soms voor de tekenonderwerpen,  die dan van huis worden meegebracht.

Aan het eind van tekenperiode streven we er naar wat teken- en schilderwerk in het gebouw te kunnen laten zien aan belangstellenden.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn abstracte vormen, bladeren, fruit, landschap, dieren, gebouwen, perspectief, stillevens, compositie, takken, knoppen, beweging, portret, model, bloemen, enz.

 

Collage Natuurtekenen

 

Contactpersoon:

Paméla Surink
0620150527
surink-ooink@ziggo.nl