Haaksbergen
Kind & Natuur
zondag28okt2018

Jeugdnatuurgroep actief in oktober

13 oktober 2018 ■ Deze ochtend verzamelden we ons bij de werkschuur van Staatsbosbeheer met de naam; “Venneploes”, aan de Urkerweg in Haaksbergen. Hier wachten boswachters Janet en Adriaan van Staatsbosbeheer ons op, om ons mee te nemen naar de werkplek van deze ochtend.

             ■ verslag en foto's: Reny te Lintelo

Haaksbergerveen opschonen.

Een vliegden is een door de natuur verspreide grove den. De benaming is te danken aan de wijze waarop het zaad waaruit de boom is gegroeid op zijn plaats kwam. Het is namelijk meegevoerd door de wind, vandaar vliegden.

Aan de jeugdgroep de taak om er korte metten mee te maken en de heide weer de ruimte te geven om te groeien. En al waren er jammer genoeg maar 3 kinderen (en geen enkele ouder) om dit klusje te klaren, er werd hard gewerkt en het resultaat was verbluffend.
 

20181013_114236.jpg20181013_114229.jpg

 

 

 

 

 

Dus ondanks de magere opkomst hebben we de boswachters laten zien dat echte IVN-ers niet bang zijn voor een paar vuile handen.

Aan het eind van de ochtend was iedereen het er over eens dat het een hele leuke ochtend was geweest, het weer was prachtig en een ochtend in het bos werken geeft nieuwe energie.

 

Kom je huis uit!

Met deze woorden  daagt het begeleidende team van onze Jeugdnatuurgroep de jeugd tussen (ongeveer) 8 en 14 jaar uit om actief bezig te gaan met de natuur.


Elke tweede zaterdagochtend van de maand komt de groep bijeen.
Soms in en rond ons verenigingsgebouw NEC Han Jordaan, soms op een andere locatie in het buitengebied. Wil je dit ook eens bekijken stuur dan even een Mail naar r.telintelo@home.nl vóór 4 november 2018.

Op onze webpagina Jeugdnatuurgroep kun je lezen wat we allemaal doen.
We komen weer bijeen op zaterdag 10 november 2018.

Kom je huis uit!