Haaksbergen
Natuur
dinsdag24okt2017

Jeugdnatuurgroep actief in oktober

Bladeren in de herfst

■ 14 oktober - deze dag begon uitstekend. Prachtig weer voor een herfstwandeling. De kinderen waren enthousiast. De locatie van deze ochtend; Molenveldweg / Buurser Beek in Haaksbergen, bestaat uit een stukje bos met loof en naaldbomen in combinatie met een stukje heide en enkele Jeneverbesstruiken. Al snel werden er tijdens de wandeling bladeren gevonden met prachtige herfstkleuren maar hun aandacht deze ochtend werd grotendeels getriggerd door paddenstoelen.

IMG-20171014-WA0003 IMG-20171014-WA0006

 

 

 

 

 

 

 

Het is dit jaar blijkbaar een uitstekend “Paddenstoelenjaar”. Dus gedurende de gehele wandeling werden er verschillende paddenstoelen gevonden en grondig bekeken met het telescoopspiegeltje en bestudeerd. De zoekkaart kwam regelmatig van pas en gelukkig had Thecla een Paddenstoelenboekje bij de hand. Wel werden de kinderen er regelmatig op geattendeerd dat ze ook nog bladeren moesten verzamelen in verband met de aankomende activiteit in november namelijk ; “Een collage maken van gedroogde bladeren”. Ze zouden het haast vergeten. Het is bekend dat het Rodekoolzwammetje onder beukenbomen groeit, en ja hoor Thecla vond ze, prachtig. De naam van deze paddenstoel is goed te onthouden omdat deze paddenstoel de kleur bezit van rode kool.
Het zonnetje deed zijn best en het was heerlijk om in het bos te scharrelen. Na de wandeling heerlijke koffie of ranja met een koek, een geslaagde ochtend.
                ■ verslag en foto's: Addie Sieses

 

Kom je huis uit!

Met deze woorden  daagt het begeleidende team van onze Jeugdnatuurgroep de jeugd tussen (ongeveer) 8 en 14 jaar uit om actief bezig te gaan met de natuur.


Elke tweede zaterdagochtend van de maand komt de groep bijeen.
Soms in en rond ons verenigingsgebouw NEC Han Jordaan, soms op een andere locatie in het buitengebied. Wil je dit ook eens bekijken stuur dan even een Mail naar sieses@hetnet.nl vóór 2 november.

Op onze webpagina Jeugdnatuurgroep kun je lezen wat we allemaal doen.
We komen weer bijeen op zaterdag 11 november.

Kom je huis uit!