Haaksbergen
Kind & Natuur
donderdag08jun2017

Jeugdnatuurgroep actief in mei

13 mei 2017, Grassen zoeken en bewaren

Vanmorgen gingen we langs de Buurserbeek op zoek naar bloeiende grassen. Ons startpunt was op de boerderij van Annette. Allereerst hield Reny een inleidend gesprekje over grassen en welke soorten ook tot de grassen behoorden, zoals haver en tarwe. Hierna gingen we op zoek naar verschillende soorten. Het was lang erg koud geweest dus het viel soms nog niet mee. Ook waren er kikkers en slakken te vangen, en zagen we een weidebeekjuffer deze was zich aan het op warmen in het gras. Gemiddeld hebben we toch wel zeker 6 soorten gras gevonden. Eenmaal terug hebben we ook hebben we geprobeerd de grassen te determineren maar dat viel nog niet zo mee, vooral de koeien en kalfjes waren een kleine afleiding, maar wel een leuke. Alle kinderen hadden een leuke morgen gehad.  

IMG-20170513-WA0002

IMG-20170513-WA0000

 

 

 

 

 

 

Kom je huis uit!

Met deze woorden  daagt het begeleidende team van onze Jeugdnatuurgroep de jeugd tussen (ongeveer) 8 en 14 jaar uit om actief bezig te gaan met de natuur.

Elke tweede zaterdagochtend van de maand komt de groep bijeen.
Soms in en rond ons verenigingsgebouw NEC Han Jordaan, soms op een andere locatie in het buitengebied. Wil je dit ook eens bekijken stuur dan even een Mail naar sieses@hetnet.nl vóór 2 juni.
Op onze webpagina Jeugdnatuurgroep kun je lezen wat we allemaal doen.
We komen weer bijeen op zaterdag 10 juni 2017.
 

Kom je huis uit!