Haaksbergen
Kind & Natuur
zondag25mrt2018

Jeugdnatuurgroep actief in maart

10 maart 2018We maken een voorjaarswandeling in het Witteveen en volgen een stukje Buurserbeek. Na uitleg over het ontstaan van het Witteveen en de kanalisatie van de Buuserbeek zien we nu dat de beek weer meer vrijheid krijgt.

IMG_3251.JPGIMG_3254.JPG

 

 

 

 

Ook zien we de Musselkalk in de beekbedding. De musselkalklagen zijn 200 tot 250 miljoenjaren oud. In het veen heeft van Heek vroeger een poging gedaan om een Sanatorium te stichten, maar dat is er nooit van gekomen. Op de grens met Duitsland zien we ook marteltuigen, hier werd in het verleden ook gebruik van gemaakt en werden mensen terecht gesteld. Het was mooi weer voor de wandeling en iedereen ging dus voldaan naar huis.

 

                ■ verslag en foto's: Addie Sieses

 

Kom je huis uit!

Met deze woorden  daagt het begeleidende team van onze Jeugdnatuurgroep de jeugd tussen (ongeveer) 8 en 14 jaar uit om actief bezig te gaan met de natuur.


Elke tweede zaterdagochtend van de maand komt de groep bijeen.
Soms in en rond ons verenigingsgebouw NEC Han Jordaan, soms op een andere locatie in het buitengebied. Wil je dit ook eens bekijken stuur dan even een Mail naar sieses@hetnet.nl vóór 7 april 2018.

Op onze webpagina Jeugdnatuurgroep kun je lezen wat we allemaal doen.
We komen weer bijeen op zaterdag 14 april 2018.

Kom je huis uit!