Haaksbergen
Natuur
vrijdag20jan2017

Jeugdnatuurgroep actief in januari

14 januari 2017, IVN gebouw

In dit nieuwe jaar gaan we met 4 nieuwe jeugdleden van start. De jeugdgroep is van vijf gelukkig weer naar negen kinderen gegaan en we hopen dat er meer aanmeldingen komen. We hebben met de jeugd vogelhuisjes getimmerd. Onder de deskundige leiding van Reny werden de huisjes in elkaar getimmerd, zonder dat het blauwe vingers opleverde.


 

De nestkastjes moeten zoveel mogelijk met de invliegopenig naar het oosten worden opgehangen, maar de opening moet je natuurlijk ook vanuit huis kunnen zien, vooral als de jongen gevoerd worden is dat een prachtig gezicht. Daarmee moet je dus eenbeetje schipperen! Daarna hebben we een in powerpoint presentatie laten zien hoe vogels en dieren hier overwinteren en wat ze eten aan bessen,eikels en beukenootjes.

           ■ verslag en foto's: Addie Sieses

 

Kom je huis uit!

Met deze woorden  daagt het begeleidende team van onze Jeugdnatuurgroep de jeugd tussen (ongeveer) 8 en 14 jaar uit om actief bezig te gaan met de natuur.

Elke tweede zaterdagochtend van de maand komt de groep bijeen.
Soms in en rond ons verenigingsgebouw NEC Han Jordaan, soms op een andere locatie in het buitengebied. Wil je dit ook eens bekijken stuur dan even een Mail naar sieses@hetnet.nl vóór 3 februari.

Wil je meer info kijk dan bij Jeugdnatuurgroep op deze website.