Haaksbergen
Kind & Natuur
zondag16apr2017

Jeugdnatuurgroep actief in april

8 april 2017, Grintenbosch

In het Grintenbosch aan de Geukerdijk hebben we naar vogels gezocht met verrekijker en telescoop. Er waren deze morgen niet veel vogels actief. Voor vogel spotten moet je eigenlijk eerder beginnen. Wat hebben we wel gezien een Roodborst, Houtduif, Vlaamse Gaai, Grote Bonte Specht, een Boomklever die van zijn nestkast de vliegopening op maat metselde en nieuw hol in een dode berk waarschijnlijk gemaakt door een Grote Bonte Specht het haksel lag onder de boom.

mei IMG_3023mei (2)

 

 

 

 

Na een glas fris en een lekkere koek, gingen we een afsluitende ronde maken, jullie moesten de namen noteren van de door ons de uitgezette vogels. Van de 13 vogels werden ze bijna allemaal herkend een enkeling miste er twee of drie.. 

meiIMG_3027

Kom je huis uit!

Met deze woorden  daagt het begeleidende team van onze Jeugdnatuurgroep de jeugd tussen (ongeveer) 8 en 14 jaar uit om actief bezig te gaan met de natuur.

Elke tweede zaterdagochtend van de maand komt de groep bijeen.
Soms in en rond ons verenigingsgebouw NEC Han Jordaan, soms op een andere locatie in het buitengebied. Wil je dit ook eens bekijken stuur dan even een Mail naar sieses@hetnet.nl vóór 6 mei.
Op onze webpagina Jeugdnatuurgroep kun je lezen wat we allemaal doen.
We komen weer bijeen op zaterdag 13 mei 2017.
 

Kom je huis uit!