Haaksbergen
IVN
vrijdag25aug2017

Geslaagde Natuurmarkt IVN Haaksbergen

Natuurmarkt IVN Haaksbergen zondagmiddag 20 augustus

Blauwe aardappels, dahlia’s, Franse markt, het IVN Haaksbergen pakte weer uit.

Dit was de informatie die bij het onderstaande filmpje van Ster Net Haaksbergen werd gegeven.
Dit vat in het kort de diversiteit samen die de bezoekers, naast de informatie van de IVN werkgroepen, voor geschoteld kregen.

                    ■ verslag: Gerrit van der Lee


Accepteer cookies
           Impressie van de IVN Natuurmarkt 2017         ( Eveline Lenderink)

 

Streekmarkt in Franse sfeer:

Op het Scouting terrein stonden diverse kraampjes opgesteld waar o.a. groente, fruit, kaas, jams, meelproducten, honing etc. uit eigen tuin of bedrijfje door de standhouders aangeboden werden. De mensen, die deze producten verkopen, proberen zo biologisch en diervriendelijk mogelijk te produceren.

Het zag er erg gezellig uit deze streekmarkt. Dat vonden de standhouders ook en hebben allen toegezegd om volgend jaar, wanneer er weer een streekmarkt gehouden wordt, graag weer aanwezig te willen zijn.

Verder kon men op het buiten terras van het Scouting terrein gebruik maken van koffie, thee, fris of een lekkere pannenkoek. Van de pannenkoeken werd vooral door de aanwezige jeugd veel gebruik gemaakt.

Op het terrein stonden ook twee stands van IVN Haaksbergen. Bij de informatiestand kon men zich o.a. opgeven voor de “Cursus Landschapsgids”, die eind september 2018 van start gaat. In de andere IVN stand werden boekjes, placemats, nestkastjes, wandel- en fietsboekjes en andere natuurinformatie verkocht.

 

IVN Werkgroepen:

Op het IVN terrein stonden stands van de diverse werkgroepen. Hier konden de bezoekers vragen stellen over uilen, weidevogels, amfibieën en reptielen. Ook diverse folders over deze dieren kom men gratis meenemen.

Ook nam men een kijkje in de heemtuin – met of zonder deskundige begeleiding – om zo de schoonheid van onze inheemse planten en bomen te bewonderen.

Ook dit jaar werd getoond welke mooie bloemstukken met dahlia’s te maken zijn.

P1000799 (2).JPG P1000798 (3).JPGDe kleurigste IVN-stand  was ongetwijfeld van dahliakweker Hennie Wijlens die samen met zijn vrouw Annie weer had gezorgd voor vele artistieke- en kleurrijke dahliaboeketten.

                      (Foto: Sonja Schmidhamer)


Verder werden er voor de kinderen verschillende leuke activiteiten georganiseerd. Het is erg leuk om te zien hoe enthousiast de jongens en meisjes hiervan gebruik maken.

Dit jaar was er voor jong en oud een natuurquiz, waar enkele prijsjes mee te winnen waren. Onder de ingevulde formulieren werden drie deelnemers getrokken. Deze drie gelukkigen hebben hun prijs inmiddels ontvangen.

In de Natuurkiosk staat ‘natuur in de eigen tuin(kamer)’ centraal. Er was net als andere jaren een proeverij van biologische thee en lekkernijen.

De imkervereniging “de Heidebloem” had deze dag hun bijenstal geopend voor het publiek. Hier kon men deskundig informatie krijgen over alles wat met bijen te maken heeft.

De Heemtuin werkgroep had ook de lunch (broodjes en soep) verzorgd. De organisatie, fotografen en standhouders lieten zich dit goed smaken.

 

Presentatie door Natuurfotografen

Om een beetje tot rust te komen kon men genieten van een half uur durende voorstelling met natuuropnames van de vier bekende natuurfotografen Eveline Lenderink, Laurents ten Voorde, Roy Dear en Rinus Baayens. Ze waren ook aanwezig om uit te leggen hoe ze hun foto’s gemaakt hebben en hoe ze tot natuur-fotografie zijn gekomen.

 

Evaluatie

Nadat alles was opgeruimd werd door de organisatie besproken wat goed was gegaan en wat voor verbetering in aanmerking komt. Met een drankje en heerlijke tapas werd de Natuurmarkt afgesloten.

Al met al een geslaagde dag met vele enthousiaste bezoekers.