Haaksbergen
Landschap
woensdag27jul2016

Fietstocht werkgroep Onderhoud & Schoonmaak

De leden van werkgroep Onderhoud & Schoonmaak hebben op donderdag 23 juni een fietstocht gemaakt.
Zij verrichten de werkzaamheden altijd in 6 groepen van 2 á 3 personen en ontmoeten elkaar nooit allemaal tegelijk.

■ verslag: Wiebo te Beest

Deze IVN “collega’s” zien en horen wij nauwelijks maar zijn wel de mensen die onze thuisbasis Het IVN gebouw “Han Jordaan” aan het Dievelaarslaantje prima schoonmaken. Door één keer per jaar een middag voor hen te organiseren willen wij graag laten zien dat wij hun betrokkenheid bij de IVN waarderen en hen de mogelijkheid bieden om elkaar nader te leren kennen.

Dit jaarlijkse uitstapje geeft hen de mogelijkheid om in een ongedwongen sfeer elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Dit jaar zijn wij samengekomen aan het Dievelaarslaantje en via de Watermolen naar Rekken gefietst. Het was uitstekend fietsweer.

We zagen echter dat de buienradar dreigende buien in beeld bracht. Samen werd, aan de rand van Rekken, besloten een poging te wagen om de buien te slim af te zijn door in de voorgenomen route een kleine wijziging aan te brengen om de buien te omzeilen.
Wij gingen verder richting Eibergen. Op een heuvel, overdekt door prachtige bomen, was onze eerste stop. Emmy Huiskes had voor ons lekkere hapjes en drinken meegenomen. Zo konden wij gesterkt de mooie fietstocht, die bedacht werd door Jan Huiskes, voortzetten.

Wij bereikten, het aan de Oever van de Berkel gelegen restaurant “Het Muldershoes” naast de Mallumse molen en het oude bootsluisje dat, na honderden jaren, nog steeds wordt gebruikt.

Na, in deze schitterende, door een prachtige zon beschenen omgeving, zonder een spatje regen, te hebben genoten van de rust (en een drankje) hebben wij onze fietstocht vervolgd door de mooie bossen van Haaksbergen. Het einddoel, het Han Jordaan complex, kwam al snel in zicht.

Allen streken neer rondom een barbecue om zich in te spannen de inwendige mens en het lichaamsvocht weer op peil te krijgen.
De zelf gemaakte salades waren heerlijk. Het was een gezellige en leuke afsluiting van deze middag.

Iedereen ging voldaan, enthousiast en tevreden naar huis.

 

■ foto: Wiebo te Beest