Haaksbergen
Amfibieën & reptielen
Op
zondag26mrt201709:30

Voorjaarswandeling met amfibietelling

Op zondag 26 maart 2017 houdt IVN afdeling Haaksbergen een zeer unieke wandeling door het Haaksbergerveen. Deze start op de parkeerplaats aan de Niekerkerweg in Haaksbergen om 9:30 uur.

Na een inleiding bij de parkeerplaats loopt u naar één van de poelen waar de nacht ervoor fuiken zijn geplaatst.
Door de IVN wordt een inventarisatie gemaakt van de in het Haaksbergerveen aanwezige amfibieën en reptielen. Dit gebeurt in samenwerking met het RAVON (Reptielen-Amfibieën-Vissen-Onderzoek-Nederland).

amfibietellingIn het Haaksbergerveen leven diverse soorten amfibieën, zoals de bruine kikker, heikikker, poelkikker, bastaardkikker, gewone pad, kleine watersalamander  en kamsalamander. Verder de volgende reptielen: Adder en de levend barende hagedis.
Leden van de IVN Werkgroep Reptielen en Amfibieën zullen tekst en uitleg geven over de dieren, die in de fuiken zijn gevangen.

Gidsen van IVN Haaksbergen zullen u tijdens de wandeling naar het ven en terug de nodige informatie geven van de geweldige flora en fauna van het Haaksbergerveen.
De totale wandeling is enkele kilometers lang. Ook voor kinderen uitstekend vol te houden. Deze excursie is alleen voor rolstoelers geschikt als het een paar dagen ervoor niet al te veel geregend heeft. Waterdicht schoeisel wordt aangeraden.
 

Wandeling 
Wanneer : Zondag 26 maart, aanvang 9:30 uur
Locatie : Haaksbergerveen
Startplaats : Parkeerplaats Staats Bos Beheer,
hoek Peddedijk/Niekerweg te Haaksbergen

Informatie :

Jacques Simon   T.:  06-10215811

Algemene informatie

zondag 26 maart 2017 - 09:30
Locatie: 
Parkeerplaats Staats Bos Beheer hoek Peddedijk/Niekerweg
Niekerkerweg
Haaksbergen
Nederland
Google Maps image