Haaksbergen
Kind & Natuur
Vanaf
zaterdag27okt201810:00

OERRR-herfstweek Buurserzand

In Haaksbergen is er in de herfstvakantie elke ochtend van 10:00 uur tot 12:00 uur een activiteit voor kinderen in het kader van OERRR, buitenspelen of educatie.
Natuurmonumenten organiseert dit samen met het IVN Haaksbergen. Meld je aan en doe mee!


Herfst in Haaksbergen

OERRR-Bootcamp Buurserzand

 

Wat gaan we doen?
 

 • Zondag 21 oktober 2018:
  Paddenstoelenexpeditie voor het hele gezin   [ aanmelden ]

  Weet jij hoe een vliegenzwam aan zijn naam komt? En wist je dat 'sporen' niet alleen maar voetafdrukken van dieren zijn? Onze gidsen weten heel veel over paddenstoelen en vertellen er graag over. We starten vanaf De Wakel in het Buurserzand en gewapend met spiegeltjes en zoekkaarten gaan we samen met hen de omgeving verkennen. Zeker weten dat we mooie exemplaren tegenkomen! Je mag natuurlijk ook je eigen zoekkaarten en spiegeltjes meenemen. We wandelen en speuren een uur tot anderhalf uur en keren daarna weer terug naar De Wakel.
   

 • Maandag 22 oktober:
  OERRR-tocht: oude geheimen in het Buurserzand   [ aanmelden ]
  Onze vrijwilligers zetten een mooie wandeling voor je uit langs De Bommelas, Markesteen en Buursermeertje. De route loop je zelfstandig en langs de route tref je stops met activiteiten. De lengte van de route is ongeveer 4 km, dus je bent rond 12:00 uur weer terug bij De Wakel.
   

 • Dinsdag 23 oktober:
  OERRR-bootcamp voor kinderen van 6 tot 9 jaar   [ aanmelden ]

  Vind je het fijn om buiten te rennen? In bomen te klimmen? Is geen hekje te hoog voor jou?
  Kom dan naar onze bootcamp-ochtend in het Buurserzand. De bootcamp is voor kinderen van 6 tot 9 jaar. Trek gemakkelijke oude kleren aan, we denken namelijk dat je niet schoon blijft. 
  Vaders, moeders, opa's of oma's kunnen intussen genieten van een fijne wandeling via een van de bepijlde routes. Die hoeven zich niet aan te melden. 
   

 • Donderdag 25 oktober:
  OERRR-bootcamp voor kinderen van 10 tot 12 jaar   [ aanmelden ]

  Speciaal voor de oudere basisschooljeugd organiseren we dit jaar een bootcamp. Onze instructeur wacht je om 10:00 uur op in De Wakel en dan gaan we op pad. In het Buurserzand is van alles op en langs de paden te vinden dat we kunnen gebruiken om onze hartslag eens even flink op te jagen. Boomstammetjes sjouwen? Hekjes springen? Boompje verwisselen? We gaan het vast allemaal doen.
  Intussen kan je vader, moeder of oppas een fijne wandeling maken. We treffen elkaar tegen 12:00 uur allemaal weer in De Wakel.
   

 • Vrijdag 26 oktober:
  Wandelen, knutselen en varen met de Buurserpot   [ aanmelden ]

  Varen met de Buurserpot
  Tussen het Duitse Ahaus en Deventer voeren er vroeger kleine boten die vracht als eten, textiel en andere handel vervoerden. De Buurserpot en een deel van deze vaarroute is hersteld en je hebt nu de kans om mee te varen! Onderweg vertelt de schipper over de geschiedenis van de boot en de Buurser beek. Alle kinderen kunnen niet tegelijk mee, we verdelen de kinderen daarom in groepen. We bezoeken in groepen de molen, het bakkershuisje en de werf. Aanmelden is noodzakelijk. Vol is vol!
   

 • Zaterdag 27 oktober - 19:00 tot 21:30 uur:
  Nacht van de Nacht Buurserzand   [ aanmelden ]

  Wie durft?
  De wandeling in het kader van de Nacht van de Nacht zorgt ervoor dat alle zintuigen optimaal moeten werken. Een takje langs je been kan voelen als een diertje dat wegschiet en soms kun je een schaduw bekijken als een dier. Eenmaal op pad went het donker zo en bij de posten onderweg is er van alles te beleven. Je komt van alles tegen... een klein verteltheater, muziek in De Bommelas, een nachtdieren-stand en sterrenkijkers.
  Pannenkoek en ranja
  Aan het eind van de wandeling is er voor iedereen een pannenkoek, voor de kinderen ranja en voor de ouders koffie of thee. Uiteraard is ook de befaamde Bommelasbitter aanwezig voor iedereen die na de wandeling iets sterkers nodig heeft.
  Voordeel voor vroegboekers en leden
  Meld je NU aan voor de wandeling: vroegboekers en leden hebben korting. Betalen op de avond zelf bij de kassa? Dat kan ook: leden 3,00 euro/niet-leden 5,00 euro. De toegangsprijs aan de kassa is niet leeftijdsafhankelijk.
  Start
  Starten kan vanaf 19:00 uur tot 20:00 uur.  De wandeling is zelfstandig te lopen en waar nodig voorzien van summiere verlichting. Een zaklantaarn is handig en wij adviseren om goede schoenen of laarzen aan te trekken.

 

Voor aanmelden en/of meer informatie klik op [ aanmelden ] bij de activiteit.

 

Herfst in Twente_Pauline Joosten

 

Herfstvakantie en OERRR

Lekker naar buiten in de herfstvakantie!

 

  Algemene informatie

  zondag 21 oktober 2018 - 10:00 tot zaterdag 27 oktober 2018 - 21:30
  Locatie: 
  Buurserzand, infocentrum De Wakel
  Stendermolenweg 9
  7481 PR Haaksbergen
  Nederland
  Google Maps image