Haaksbergen
Bloemen & Planten
Op
zondag20aug201712:00

Natuurmarkt IVN Haaksbergen

Tijdens de jaarlijkse natuurmarkt op zondagmiddag 20 augustus aanstaande kunt u ervaren waar IVN Haaksbergen zich zoal mee bezighoudt. En dat is verrassend veel.


Dit jaar zal zich de Natuurmarkt, zowel op het terrein van IVN als ook op het terrein er naast van de Scouting plaatsvinden.

Franse sfeer

Wanneer u in Frankrijk op marktjes komt, zult u vaak daar kraampjes aantreffen waar particulieren hun groente, fruit, eieren, geiten kaasjes etc. uit eigen tuin of bedrijfje aanbieden. De mensen die deze producten verkopen proberen zo biologisch en diervriendelijk mogelijk te produceren. Ze weten u alles te vertellen over hun product.

Als altijd heeft het IVN weer een aantal ‘natuurgasten’ voor hun markt weten te strikken. Maar u zult dit jaar heel veel nieuwe mensen zien, die hun producten aan gaan prijzen. Diverse producten zult op deze markt ook kunnen proeven. Een bekende deelnemer is pomoloog (iemand die veel van appels weet) Marcel Tross. Heeft u vragen over uw fruitbomen of stuiken kom dan deze dag en vraag het aan Marcel. Dit jaar verkoopt hij diverse soorten fruitstruiken.

Onder de nieuwe deelnemers vinden we o.a. Culibus met “pure vliermagie” met o.a. vlierbes bon bons, vlierbeswijn, een rokerij van florellen en verkoop van rund-, varkens en kippenvlees van boeren uit de buurt.
Verder is er de Zuivelboerderij “de Siepe” met kaas.

De Haaksbergse watermolen is er met de verkoop van meel. Er zullen pannenkoeken gebakken worden van dit meel.

In de Natuurkiosk staat ‘natuur in de eigen tuin(kamer)’ centraal. Er is een proeverij van biologische thee en lekkernijen.

Ook de imkervereniging “de Heidebloem” is weer aanwezig met een demonstratie korven maken en de verkoop van bijenproducten.

Proef ook deze Franse sfeer op de IVN Natuurmarkt

IVN Werkgroepen

De IVN leden nemen u mee in de wereld van de uilen, weidevogels, amfibieën en reptielen.
Neem ook eens een kijkje in de heemtuin – met of zonder deskundige begeleiding – en ontdek de schoonheid van onze inheemse planten en bomen. Ook dit jaar zal worden getoond welke mooie bloemstukken u met dalia’s kan maken. Bekijk ook de groente tuin met vergeten groenten.

Verder wordt er ook voor de kinderen leuke activiteiten georganiseerd in de Heemtuin. Dit jaar is er voor jong en oud een leuke natuurquiz, waar enkele leuke prijsjes mee te winnen zijn. Erg spannend!

Prachtige Presentatie door Natuurfotografen

Vier bekende natuurfotografen zullen enkele keren deze dag hun meest unieke foto’s presenteren. Ze zullen aanwezig zijn en kunnen u uitleggen hoe ze hun foto’s gemaakt hebben en hoe ze tot natuur-fotografie zijn gekomen.

fotografen

Zie ook reportages van Sternet door Harry Maathuis met drie van de fotografen, die via deze link te vinden zijn onder de kop 'Informatie' van deze website.


Kortom: een middag die bol staat van wat de natuur ons biedt!
Breng dus uw (klein)kinderen mee en kom zondag 20 augustus a.s. tussen 12.00 – 17.00 uur naar het NEC Han Jordaan aan het Dievelaarslaan 2 in Haaksbergen.

 

 

Natuurmarkt   IVN Haaksbergen
Wanneer : Zondag 20 augustus van 12:00 uur tot 17:00 uur
Waar : IVN heemtuin, Dievelaarslaan 2 te Haaksbergen

Informatie :

Wiebo te Beest   T.:  053-5726111
Tip : Kom zo mogelijk op de fiets.
Kosten :

De toegang is gratis

Algemene informatie

zondag 20 augustus 2017 - 12:00 tot 17:00
Locatie: 
NEC gebouw
Dievelaarslaan 2
7481WJ Haaksbergen
Nederland
Google Maps image