Haaksbergen
Amfibieën & reptielen
Op
donderdag22mrt201819:30

Lezing Amfibieën en Reptielen

Twente is rijk aan amfibieën (padden, kikkers en salamanders). Amfibieën zoals kamsalamander en boomkikker spreken tot de verbeelding en horen bij het unieke Twentse landschap. Maar ook de meer algemene soorten zoals de gewone pad, bruine kikker en kleine watersalamander zijn een belangrijk onderdeel van de Twentse natuur.

Tariq Stark, onderzoeker bij Stichting RAVON (Reptielen, Amfibieën en Vissen Onderzoek Nederland) verzorgt 22 maart samen met Amfibieën werkgroep IVN Haaksbergen een lezing over deze prachtige diergroep. Tariq is gespecialiseerd in deze dieren en geeft een kijkje in hoe je de verschillende soorten kunt herkennen, waar en wanneer je ze kunt zien en hoe je kunt bijdragen aan hun bescherming als vrijwilliger van RAVON. Inventarisatie en monitoring maar ook preventie van ziektes onder amfibieënpopulaties komen dan ook uitgebreid aan bod. Amfibieën tellen is vooral een leuke bezigheid wat in de lezing benadrukt zal worden!

U wordt van harte uitgenodigd om aan deze lezing deel te nemen. Graag opgeven bij Wiebo te Beest (wtebeest@kpnmail.nl,) en Tariq Stark (t.stark@ravon.nl).

 

 

Lezing   Amfibieën en Reptielen  door Tariq Stark

Wanneer : Donderdag 22 maart 2018
Aanvang : 19:30 tot 22:00 uur
Locatie : NEC gebouw Dievelaarslaan 2 Haaksbergen
Kosten :
 

€ 2,50  ( IVN-leden: € 1,00 )
incl. eerste kop koffie of thee gratis

Informatie :

Wiebo te Beest   T.:  053-5726111

Algemene informatie

donderdag 22 maart 2018 - 19:30
Locatie: 
NEC gebouw Dievelaarslaan
Dievelaarslaan 2
Haaksbergen
Nederland
Google Maps image