Zelf op pad

Zelf op pad van IVN Groningen-Haren ontsluit informatie over de natuurgebieden in en rondom Groningen en Haren. Zo kun je makkelijk meer te weten komen over de omgeving en krijg je tips waar je kunt gaan wandelen of fietsen.

 

Wandeling op Volkstuincompex Tuinwijck

volkstuin,vereniging,Tuinwijck,wandeling,toegangspoortAan de Helperzoom ligt het volkstuincomplex Tuinwijck. Daar is een wandeling uitgezet waarop je QR-codes tegenkomt die je kunt scannen met tablet of smartphone. Die leiden naar beschrijvingen van wat je ziet, en naar vragen en antwoorden over dit bijzondere stukje natuur in de stad Groningen.

Klik hier voor de beschrijving van de excursie 'Wandeling op Volkstuincomplex Tuinwijck'.

 

Expeditie Lente op de Hoornsedijk

Hoornsedijk,excursie,doe het zelf excursie,Frans KrommeOntdek in deze doe-het-zelf-excursie (bijna) alles aan natuur en cultuurhistorie van het prachtige gebied tussen het Hoornse Meer en het Noord-Willemskanaal.

Folder-expeditieHoornsedijk

Klik hier voor de beschrijving van de excursie 'Expeditie Hoornsedijk'; klikken op onderstaande QR-code trouwens ook.

qr,wiki,expeditie,doe het zelf excursie,excursie,Hoornsedijk

 

Op ontdekking bij Le Roy

klimboom,LeRoy,Leewenborg,groene gebieden,stedstuinVoor een wandeling met kinderen in de natuur hoef je niet perse de stad uit. Je kunt je ook laten verrassen door de LeRoy-gebieden in Lewenborg.

Klik hier voor de beschrijving van de doe-het-zelf-excursie bij Le Roy.

 

Groningen Groene Stad

IVN Groningen-Haren heeft in een prachtig praktisch boek de natuurgebieden in de stad Groningen beschreven. Het lag bij boekhandels en bij de VVV, maar is uitverkocht. Hieronder staat een link waarmee het als pdf is te downloaden.

Groningen Groene Stad