Groningen Haren
(Moes)tuinen
woensdag27jul2022

50 jaar werkgroep Wilde Plantentuinen

Voor leden en donateurs van IVN Groningen Haren

In 1972 werd de werkgroep Wilde Plantentuinen als ‘Wilde Planten Kring Haren’ opgericht in de kas van de Hortus in Haren. Daarom viert de werkgroep dit jaar haar 50-jarige jubileum.

Vanwege haar 50-jarige jubileum heeft de werkgroep Wilde Plantentuinen een speciaal programma opgesteld voor alle leden en donateurs van IVN Groningen Haren. Je bent van harte welkom bij een of meerdere van onderstaande activiteiten.

Wil je meedoen? Geef je dan op bij Ernst Flentge via e.w.flentge@freeler.nl of via Oude Hoflaan 11, 9751BK Haren. Hier kun je ook terecht als je vragen hebt.

Met groene groet,
IVN Groningen Haren

krabbescheer,waterplant,groene glazenwasser,Ernst Flentge

De natuur in onze achtertuin

za 20 aug 2022 | 14:00 | Mikkelhorst, Haren        

Tijdens deze natuurwandeling bij de Mikkelhorst in Haren gaat de aandacht vooral uit naar de wilde planten die zo dicht bij onze tuinen voorkomen. Wellicht komen we ook de groene glazenmaker, een zeldzame libellesoort tegen, die leeft in de krabbescheervelden in de sloten.

Graag van tevoren opgeven.

Cruyd-Hoeck,kwekerij,wilde zaden,Oldeberkoop,Rob Leopold,Ernst Flentge

Bezoek aan de Cruydt-Hoeck

vri 26 aug 2022 | Nijeberkoop

De Cruydt-Hoeck, kwekerij van wilde bloemenzaden, is 15 jaar geleden opgericht door onder anderen Rob Leopold, die jarenlang lid is geweest van onze kring. Het programma bestaat uit een praatje van 15–20 minuten en een rondleiding van 70–80 min. inclusief koffie/thee met een koekje.

We verzamelen om 13.30 uur bij de P+R van NS station Haren. Het is ca 55 km rijden. We willen zoveel mogelijk carpoolen. Dus graag ook opgeven of je kunt rijden en hoeveel passagiers je kunt meenemen.

Opgave is noodzakelijk en graag voor 1 augustus.

Hortus Haren,entree,Ernst Flentge

Feestmiddag in Hortus Haren

zo 18 sep 2022 | 13:30 | Hortus Haren

De Wilde Planten Kring is 50 jaar geleden opgericht in de kas van de Hortus. Een reden om naar onze geboortegrond terug te gaan.
Tussen 13.30 en 14.00 uur wordt je verwacht, zodat we om 14.00 uur kunnen beginnen met ons programma:

  • Ontvangst met koffie/thee met gebak
  • Rondleiding in de Laarmantuin. Deze wilde plantentuin is mede de inspiratie geweest voor de oprichting van de Wilde Planten Kring.     
  • Tijd voor een hapje/drankje  
  • Presentatie ‘50 jaar Wilde Planten Kring Haren’
  • Einde programma om 17.00 uur

Opgave voor 1 september.