Groningen Haren
Vogels
Op
zaterdag19sep202009:00

Wandelexcursie Moerassoorten in de Matslootpolder

NB Deze excursie is volgeboekt. Je kunt je alleen nog opgeven voor de wachtlijst.

We maken een wandeling door dit prachtige gebied dat de kern vormt van het doorstroommoeras van de Onlanden. Het bestaat uit uitgestrekte rietlanden, broekbosjes en watertjes die huis bieden aan leuke moeras- en watervogels.

In september is de vogeltrek al goed op gang. Soorten die we in deze tijd van het jaar hopen te zien zijn grote zilverreiger, bruine kiekendief, boomvalk, baardmannetjes en misschien zelfs een visarend. De Matslootpolder ligt aan de oostkant van het Leekstermeer, vlakbij het plaatsje Sandebuur.

Wanneer:  Zaterdag 19 september 2020
Startpunt:  Parkeerplaats aan de Hooiweg, bij het monument Oerwold (zie foto en kaartje)
Tijd:  9:00 uur
Duur:  Rond 12:00 uur zijn we terug bij het verzamelpunt
Kosten:  Geen
Opgave en informatie: Per mail bij Joppe Rijpstra, joppe_rijpstra@hotmail.com
Extra informatie: Er wordt aanbevolen zelf koffie/thee en een broodje mee te nemen. Neem ook goede wandelschoenen en passende (regen)kleding mee. Een eigen verrekijker is aan te raden, maar er zijn ook schoongemaakte verrekijkers beschikbaar om te lenen. De gids heeft desinfecterende middelen mee.

Corona-nieuws: vanwege de huidige maatregelen rondom corona gelden speciale richtlijnen die op deze site zijn terug te vinden. Lees deze goed door! Omwille van ieders veiligheid bedraagt het aantal deelnemers voor de excursie maximaal 12 personen. Deelname is alleen mogelijk bij aanmelding via de mail. Na aanmelding krijg je een bevestiging van je aanmelding of het bericht dat de excursie vol is, waarna je op de wachtlijst komt. Tijdens de excursie vragen we om je naam en telefoonnummer achter te laten. Alvast bedankt voor de medewerking!

Foto: Baardmannetjes (Klaas Heeres)

Algemene informatie

Matsloot,Sandebuur,Leekstermeer
zaterdag 19 september 2020 - 09:00 tot 12:00
Lopend zoeken we naar moerasvogels bij het Leekstermeer. Zou zich deze morgen misschien ook een visarend laten zien?
Locatie: 
Matsloot/Hooiweg
Roderwolde
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image