Groningen Haren
Vogels
Op
zaterdag16okt202109:00

Wandelexcursie de Onlanden

Deze excursie is volgeboekt. Je kunt je helaas alleen nog opgeven voor de wachtlijst.

Vanaf de Onlanderij maken we een wandeling door dit mooie gebied op zoek naar diverse vogels.

De Onlanden is een prachtig moerasgebied met een divers landschap: rietvelden, ruige hooilanden, moerasbos en heel veel ruimte voor water. Dit gebied zorgt als waterberging dat mensen in Groningen droge voeten houden tijdens langdurige natte periodes. Het vormt tegelijkertijd een waar paradijs voor moeras- en watervogels. 

In oktober is de vogeltrek in volle gang, zomergasten zijn vertrokken en maken plaats voor wintergasten. Soorten die we in deze tijd van het jaar hopen te zien zijn grote zilverreiger, bruine kiekendief, baardmannetje, verschillende eenden soorten en misschien zelfs een visarend.         

torenvalk,roofvogel,Léon HaverkortWanneer:  Zaterdag 16 oktober 2021
Vertrek:  Verzamelen bij de Onlanderij (Madijk 1, 9766 TZ Eelderwolde)
Duur:  Vertrek 9:00, terugkomst omstreeks 12:00
Kosten:  Geen
Extra info:  Bij terugkomst is er gelegenheid voor koffie of thee in de Onlanderij (voor eigen rekening). Verder is passende (warme of regen) kleding een aanrader. Een eigen verrekijker is aan te raden, maar er zijn ook verrekijkers beschikbaar om te lenen.
Opgave en informatie: Janneke Haverkort, haverkort.j@planet.nl, 06-31907595

Algemene informatie

zaterdag 16 oktober 2021 - 09:00 tot 12:00
Op deze fietsexcursie in De Onlanden hopen we op veel verschillende vogelsoorten te zien die in dit gevarieerde landschap leven: moerasvogels, steltlopers, roofvogels, eenden en ganzen, zangvogels... Wie weet laat de visarend zich zien.
Locatie: 
De Onlanderij
Madijk 1
9766 TZ Eelderwolde
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image