Groningen Haren
Bomen & Struiken
Op
zaterdag15okt202211:00

Vruchten en zaden Appelbergen

Aan het einde van de zomer breekt een nieuwe fase aan voor bomen en struiken. In de natuur is nu veel eetbaars te vinden in de vorm van allerlei zaden en bessen.

Zaden en vruchten zijn natuurlijk heel nuttig voor dieren om de winter door te kunnen komen, maar ze zijn ook mooi en er is veel over te vertellen. Hoe worden ze bijvoorbeeld verspreid? Natuurgebied Appelbergen bij Glimmen kent een grote verscheidenheid aan bomen en struiken en er valt dan ook veel te ontdekken.

Op zaterdagochtend 15 oktober geeft de Plantenwerkgroep van IVN Groningen Haren een excursie 'Zaden en vruchten' in het natuurgebied Appelbergen.
We verzamelen bij de parkeerplaats net over het spoor bij Glimmen (het oude zwembad). Voor auto's is de parkeerplaats alleen bereikbaar vanuit het noorden.

Wanneer:  Zaterdag 15 oktober van 11.00 tot 13.00 uur
Waar:  Appelbergen, parkeerplaats oude zwembad Glimmen.
Kosten:  Geen
Meenemen:  Niet noodzakelijk maar wel handig: een loepje en/of (macro)verrekijker.
Vervoer:  Eigen vervoer. Appelbergen is per fiets of auto goed te bereiken
Opgaveivngroningen.plantenwerkgroep@gmail.com

zaden,vruchten,herfst,wintervoedsel,collage,Frans KrommeFoto’s: Frans Kromme

Algemene informatie

zaterdag 15 oktober 2022 - 11:00 tot 13:00
Behalve voor de voortplanting van bomen en struiken, en als voedsel voor veel dieren, zijn vruchten en zaden ook erg mooi om te zien, en er valt veel over te vertellen. Plantenwerkgroep IVN Groningen Haren nodigt je uit voor een excursie bij de Appelbergen.
Locatie: 
Appelbergen, parkeerplaats vlak over het spoor
Hoge Hereweg 50
9756 TJ Glimmen
Nederland
Google Maps image