Groningen Haren
Vogels
Op
zaterdag07apr201808:30

Vogelexcursie Breebaartpolder

Deze excursie is vol en u kunt zich helaas niet meer opgeven.

Het wad in noordoost Groningen staat centraal in deze excursie. We bezoeken polder Breebaart, een binnendijks natuurgebied met zoutwater-inlaat. We maken een wandeling door de polder naar de Waddenzee en bezoeken de vogelkijkhut en het bezoekerscentrum Reiderhoeve van het Groninger Landschap, de beheerder van het terrein. Hier zullen we een korte inleiding verzorgen over het gebied, waar we verschillende steltlopers kunnen zien, waaronder kluten die er volop broeden.
Ook gaan we naar Nieuwstatenzijl, de meest oostelijke plek van het Nederlandse waddengebied, waar we de buitendijkse vogelkijkhut De Kiekkaste bezoeken. Deze is te bereiken via een vlonderpad door de Dollard. Tijdens de wandeling hebben we kans allerlei rietvogels te zien en vanuit de hut diverse wadvogels en eenden.

Locatie en tijd: Zaterdag 7 april. Vertrek: 9.00 uur vanaf transferium Kardinge (afslag aan de oostelijke ringweg van Groningen, ook goed bereikbaar per openbaar vervoer). Terugkomst: uiterlijk 16.00 uur bij Kardinge.
Info: We gaan met auto's naar Breebaart en Nieuwstatenzijl, ter plekke maken we wandelingen.
In de Reiderhoeve geven we een inleiding over het gebied en de vogels die we kunnen treffen. Koffie, thee en koek zijn daar te verkrijgen (voor eigen rekening, kleingeld meenemen). Lunchpakket en overig drinken ook zelf meenemen.
Kosten: Meerijkosten te betalen aan de chauffeurs, reken op ca. € 8.
Info en opgave: Maaike Everink, mause1998@gmail.com.
Deelname is in volgorde van opgave, en inmiddels is het maximum aantal deelnemers bereikt.

Extra info: Op de site van het Groninger Landschap (www.groningerlandschap.nl) is meer informatie te vinden over Breebaart en de Dollard bij Nieuwstatenzijl.

steltkluut,fourageren.wad

Foto’s: Kanoetstrandloper (boven), kluut (onder) (Klaas Heeres)

Algemene informatie

zaterdag 7 april 2018 - 09:00 tot 16:00
Vogel-wandelexcursie Dollard: de Breebaartpolder en Nieuwstatenzijl.
Locatie: 
Kardinge
Kardingerplein
9735 AA Groningen
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image