Groningen Haren
(Moes)tuinen
Op
zaterdag16jun201809:45

Tuinbezoek aan Tuinderij De Bostulp

De Werkgroep Wilde Planten nodigt u uit voor een bezoek aan Tuinderij De Bostulp waar we worden ontvangen door Deyke en Ruurd van Donkelaar. Zij hebben biodiversiteit en inheemse planten hoog in het vaandel staan. Midden in de bloemenweide ligt een grote natuurrijke vijver met inheemse moeras- en oeverplanten. Door gefaseerd maaibeheer biedt de bloemenweide in ieder jaargetijde een aantrekkelijk gezicht. De bostuin laat mooie combinaties met inheemse bosplanten en stinsenplanten zien. Naast de boerderij ligt een stukje prairie- en halfschaduw-beplanting waar verschillende uitheemse planten getest worden op gebruik. Op de eigen kwekerij wordt een groot sortiment inheemse planten gekweekt voor de eigen projecten. In het omliggende landschapspark het ‘Struunpad' is een natuurpad aangelegd met bos, weides, verschillende poelen, heide en bloemrijk grasland. De route van ongeveer één kilometer is, door de aanwezige natuurlijke speelobjecten, ook voor kinderen zeer geschikt. Een heel bijzondere plek, verborgen in het Drentse land.

Locatie en tijd: We verzamelen om 9.45 uur op het parkeerterrein van NS-Station Haren. De tuinderij bevindt zich aan de Ruinerweg 44, 7958 RD Koekange.
Extra info: Lunch zelf meenemen. (We proberen nog een tweede excursiedoel te vinden voor de middag.)
Kosten: de bijdrage in de kosten is nog niet helemaal bekend omdat de middag nog niet is ingevuld. Reiskosten afrekenen met de chauffeur.
Voor info en opgave: Ernst Flentge, e.w.flentge@freeler.nl, 050-5349131.

Foto: Tuinderij De Bostulp (Ernst Flentge)

Algemene informatie

zaterdag 16 juni 2018 - 08:45
's Morgens bezoeken we Tuinderij De Bostulp in Ruinen waar een 'Struunpad' van een kilometer is dat ook voor kinderen geschikt is. Voor de middag zoeken we nog een andere bestemming.
Locatie: 
Station Haren (parkeerplaats) 9751 SH Haren
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image