Groningen Haren
Slootjesdagen
Op
zondag23jun201914:00

Slootjesmiddagdag Drielanden

Ontdek de schatten van het water

Op zondagmiddag 23 juni organiseert IVN met een aantal bewoners van Drielanden een slootjesmiddag voor de buurt. Dan nemen we je mee in de bijzondere onderwaterwereld. Laarzen en oude kleren aan en gaan!

In en rond het water

Waterschorpioenen, bootsmannetjes of kokerjuffers: wat leeft er allemaal in het water? Je kunt de minibeestjes ook onder een microscoop bekijken en er zijn IVN Natuurgidsen om je te helpen.

Het is met name een (groot)ouder-kindactiviteit. Er kunnen maximaal 20 kinderen deelnemen en kinderen uit de buurt gaan voor, dus geef je snel op. Maar iedereen is welkom, ook volwassenen die nieuwsgierig zijn naar het onderwaterleven.

Meewerken aan wetenschappelijk onderzoek

Waterdiertjes vangen is niet alleen leuk om te doen, tijdens de Slootjesdagen (behalve zondag 23 juni ook zaterdag 15 juni)  help je ook mee de waterkwaliteit te onderzoeken met behulp van citizen science. Iedereen kan de waarnemingen vastleggen op het speciale telformulier en invoeren ivn.nl/slootjesdagen. Je ziet dan gelijk wat de score van je slootje is! Met de resultaten brengen wetenschappers van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) in kaart hoe gezond Nederlandse slootjes zijn.

Tijdstip:  zondagmiddag 23 juni, 14.00 –16.00 uur
Locatie:  Drielanden. Verzamelen op het pleintje achterin Waterland.
Opgave en meer informatie: natuurkids.groningen@gmail.com 
Hier kun je je ook opgeven om op de hoogte te worden gehouden van andere activiteiten van de IVN Natuurkids of andere werkgroepen van IVN Groningen-Haren

Algemene informatie

zondag 23 juni 2019 - 14:00
IVN Groningen-Haren organiseert samen met een aantal bewoners van Drielanden een slootjesmiddag op zondag 23 juni van 14.00 tot 16.00 uur. Het is een (groot)ouder-kindactiviteit en er kunnen maximaal 20 kinderen mee (kinderen uit Drielanden gaan voor). De vondsten kunnen eventueel met een telformulier doorgegeven worden voor ecologisch onderzoek! Het NIOO verwerkt deze gegevens van Slootjesdag 2019 en geeft direct de kwaliteit van jouw slootje weer.
Locatie: 
Pleintje achterin Waterland (53,2423"N 6,6147"E)
Waterland
9734 BC Groningen
Nederland
Google Maps image