Groningen Haren
Paddenstoelen
Vanaf
donderdag05okt201719:30

Paddenstoelencursus 2017

Na het rampzalige paddenstoelenjaar van 2016, brengt dit jaar hopelijk meer goeds voor de zwammerige natuurliefhebber. Het geluk is dat de paddenstoelen ondergronds wel gewoon doorleven en bij betere omstandigheden weer volop vruchtlichamen zullen vormen.

Mocht dit gegeven u verrassen en wilt u meer weten over deze fascinerende wereld vol bijzondere vormen, geuren en kleuren, dan is deze cursus een aanrader voor u. Ondanks de teleurstelling van vorig jaar, proberen wij het het komend najaar gewoon opnieuw.

Locatie en tijd

De paddenstoelencursus van 2017 zal, naast leuk en leerzaam, ook voor velen een baken van ontspanning, herkenning en tradities zijn. Zo houden we de theorieavonden weer op de vertrouwde locatie van AOC Terra, Hereweg 99 in Groningen, en is Ben Westerink weer hoofddocent.
De excursies worden gehouden op de plek waar de meeste en leukste paddenstoelen te vinden zijn. Dit wordt kort van te voren bepaald.

Therorieavonden Excursies
Donderdag 5 oktober,
donderdag 19 oktober en
donderdag 2 november
Zondag 8 oktober,
zondag 22 oktober en
zondag 5 november
Tijd: 19.30 - 21.30 uur Tijd: 14.00 - 16.00 uur

Wanneer: tweewekelijks, theorie drie donderdagen vanaf 5 oktober, excursies drie zondagen vanaf 8 oktober
Kosten: Het cursusgeld bedraagt € 25,- voor leden/donateurs en € 30,- voor niet-leden. Dit is inclusief een kopje koffie per cursusavond en een kleine cursusmap.
Info en opgave: Gert Jan Huiskes, gertjanhuiskes@online.nl

Foto: Vliegenzwammen (Ana Buren)

Algemene informatie

donderdag 5 oktober 2017 - 19:30 tot zondag 5 november 2017 - 16:00
Hopelijk werkt de natuur voor de paddenstoelencursus meer mee dan vorig jaar toen weinig paddenstoelen te zien waren. In elk geval geeft hoofddocent Bert Westerink dit jaar ook weer de cursus, bestaand uit drie theorieavonden tweewekelijks op donderdavond gevolgd door een excursie op de volgende zondagmiddag. Vanaf donderdag 5 oktober.
Locatie: 
AOC Terra
Hereweg 99
9721AA Groningen
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image