Groningen Haren
Fete de la Nature
Op
zondag04sep202210:00

Open perceeldag Land van Ons Onneresch

Zondag 4 september

NB De wandelingen over de Onneresch zijn volgeboekt. Je kunt je helaas alleen nog opgeven voor de wachtlijst.

IVN Groningen Haren en Land van Ons aan de Onneresch in Onnen doen mee aan de Fête de la Nature-dagen. Ga mee met een wandeling, luister naar een lezing, bezoek de stand van IVN en Land van Ons, haal de Natuurspeur-bingokaart en geniet van de natuur.

Wat is er te doen op zondag 4 september?

  • Wandelingen met een IVN-gids over de Onneresch, het meest noordelijk gelegen perceel van Land van Ons. We gaan kijken wat er groeit en bloeit en wat er te zien en te horen is in de lucht en op het veld. Er wordt sinds ruim een jaar geleden, toen Land van Ons het perceel aankocht, natuurinclusief geboerd en dat heeft nu al een grotere biodiversiteit tot resultaat.
  • Lezing over de landschapshistorie
  • Stands van IVN en Land van Ons met informatie over IVN en Land van Ons/Onneresch, er is koffie, thee en sap met boekweitkoekjes en een pannenkoekenproeverij met pannenkoeken van boekweitmeel. De boekweit is geteeld op de percelen van Land van Ons, het meel en vele andere producten van Land van Ons zijn in de tent te koop. Bij de IVN-stand kun je de Natuurspeur-bingokaart halen en ons na de speurtocht laten zien hoeveel vakjes je vol gekregen hebt!

Wanneer en waar

  • Tent en stand van 10.00 tot 16.00 uur, Padlandsweg, Onnen
  • Wandelingen van 10.30–11.30, 13.00–14.00 en 14.30–15.30, startpunt Onneresweg, Onnen
  • Lezing van 11.45–12.30 uur, schuur Padlandsweg 1, Onnen

Aanmelden en meer informatie

Kom zoveel mogelijk op de fiets!
Parkeren aan de rand van het dorp, niet op de Onneresweg.

Land van Ons,Onneresch,Onnen,korenbloem,tarwe,boekweit,aardhommelMet de klok mee: aardhommel op korenbloem, bloei boekweit, bloei huttentut, triticale met korenbloemen

Foto's: Ingrid Schenk, Onneresch; Bloei boekweit: Frans Kromme

Algemene informatie

zondag 4 september 2022 - 10:00 tot 16:00
Het meest noordelijke perceel van Land van Ons ligt bij Onnen: de Onneresch. Het wordt gezamenlijk 'natuurinclusief' beheerd. Tijdens Fête de la Nature (weekend 3 & 4 september) vinden hier activiteiten plaats waar het bijzondere van de Onneresch kan worden bekeken, beluisterd en geproefd! IVN Groningen Haren zorgt voor de gidsen op de wandelingen van zondag 4 september; Land van Ons neemt de wandelingen van zaterdag 3 september voor zijn rekening.
Locatie: 
Onneresch
Padlandsweg 1
Onnen
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image