Groningen Haren
(Zoog)dieren
Op
vrijdag18sep202019:15

(Jeugd)excursie: vleermuizen zoeken in het Noorderplantsoen

Activiteit voor kinderen van 6 tot 12 jaar

Beste Natuurkids,
Wie naar buiten kijkt, kan er niet omheen: de zomer loopt bijna op zijn einde! Reden om weer een leuke excursie te organiseren! Op vrijdag 18 september  gaan we op zoek naar vleermuizen in het Noorderplantsoen!

Wist je dat er maar liefst vijf verschillende soorten vleermuizen voorkomen in het Noorderplantsoen? Onder begeleiding van een heuse gids van de Vleermuiswerkgroep Groningen gaan we op zoek naar deze gevleugelde diertjes.

De excursie vindt plaats op vrijdag 18 september tussen 19.15 en 21.00 en is bedoeld voor kinderen tussen 6 en 12 jaar, onder begeleiding van een ouder. We verzamelen ons om 19.15 uur bij de trappen tussen de eerste en de tweede vijver van af de Westersingel, dus ter hoogte van de Grote Leliestraat. Vergeet niet om warme kleding aan te doen of mee te nemen.
Deelname is 2 euro per kind, contant te betalen bij aankomst. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar natuurkids.groningen@gmail.com. Bij opgave graag een telefoonnummer vermelden: bij slecht weer zullen er geen vleermuizen zijn en bestaat er een kans dat we de excursie moeten annuleren.

We hanteren de richtlijnen van het RIVM (zie ook elders op deze site). We zullen in kleine groepjes werken: max. 2 kinderen en 1 ouder per gezin. En maximaal 10 kinderen in totaal, vol is vol. Ben je verkouden of heb je koorts dan mag je helaas niet mee. We hopen iedereen de 18e te zien!

Hartelijke groeten namens de Natuurkids,
Monique, Mirjam & Sanne

Wanneer:  Vrijdag 18 september 2020
Tijd:  Van 19.15 tot 21.00 uur
Opgave en info:  Per mail (natuurkids.groningen@gmail.com); vergeet niet je telefoonnummer erbij te zetten
Extra info:  Vanwege coronamaatregelen kunnen hooguit tien kinderen (tussen 6 en 12 jaar) deelnemen (maximaal twee uit eén gezin), onder begeleiding van eén ouder per gezin.

Foto: Gewone grootoorvleermuis (www.sikkom.nl)

Algemene informatie

vrijdag 18 september 2020 - 19:15 tot 21:00
Het wordt 's avonds al weer vroeger donker. Een mooi moment om in de vooravond in het Noorderplantsoen te speuren naar vleermuizen met iemand van de Vleermuiswerkgroep Groningen...
Locatie: 
Noorderplantsoen, bij de trappen ter hoogte van de Leliestraat
tussen Grote Leliestraat en Nassaulaan
9712SZ Groningen
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image