Groene Zoom
Kind & Natuur
maandag04nov2019

Volop genieten voor Scharrelkids op Natuurwerkdag


Paddenstoel natuurwerkdagZaterdag 2 november was het verzamelen bij de boerderij Den Hof in Buitenlust, Halsteren. Helaas kreeg de buitenradar gelijk en werd de ochtend gestart met een flinke regenbui. Gelukkig duurde dat maar eventjes en konden we daarna genieten van blauwe lucht en zon! Het was alweer de 19e editie van de Natuurwerkdag.

Onder leiding van Wout, de boswachter van Brabants Landschap, gaan we aan de slag in de bossen van Buitenlust nabij Fort de Roovere. In de buurt van dit fort leeft de Phegeavlinder, voor Nederlandse begrippen vrij zeldzaam. De zogenaamde dagactieve nachtvlinder leeft in de open plekken van bossen en bosranden. Zon en luwte biedt dit prachtige vlindertje een warm thuis waar die leeft van de aanwezige braambegroeiing. Wij willen dat de Phegeavlinder zich thuis blijft voelen in Bergen op Zoom en daarom gaan we de open plekken open houden door jonge boompjes en struiken te snoeien.

Het was hard werken voor de Scharrelkids en de groep Landschapsonderhoud. Een lange zichtlijn werd vrij gemaakt. En in de pauze was er warme chocolademelk en een versnapering. We zagen prachtige paddenstoelen met plaatjes en buisjes, een klein vogelnestje en een verdwaalde kikker. Iedereen heeft weer volop genoten van deze klus in de natuur.