IVN GroeneZoom BrabantseWal Scharrelkids Overig

Scharrelkids weer naar buiten

Groene Zoom 1 april 2023

Natuuractiviteiten voor kinderen op de Brabantse Wal

Zaterdagochtend 1 april (nee, dat is geen grap!)  staan er 12 kinderen te trappelen om weer een leuke ochtend van de IVN Scharrelkids te beleven.

Ondanks alle regen van de voorgaande dagen en de slechte weersvoorspelling bleef het droog op een enkele druppel na. We hebben heel veel geluk gehad.

Er waren 10 opdrachten uit te voeren in een grote tuin in Welberg. Opdracht camouflage, verstop je met de juiste materialen. En dat is gelukt, zie bijgaande foto! IVN GroeneZoom BrabantseWal Scharrelkids

Volgende opdracht is welke kleur heeft deze geur? Sommige geuren waren rood (klopt, dat was aardbei) en er was een ‘geur’ geel, dat was banaan.
Vervolgens was het ‘kijken met roofvogelogen’. Met een verrekijker op zoek naar de kleine beestjes in de verte, ook gelukt.

IVN GroeneZoom BrabantseWal Scharrelkids

Tussendoor pauze met warme chocomel en een energiereep, dat was nodig om weer verder te kunnen. En om 12 uur zijn we nog lang niet klaar, maar helaas de tijd is om, de ouders staan al te wachten, wat vliegt zo’n ochtend toch snel voorbij. En het was supergezellig!

Ontdek meer over

Deel deze pagina