Groene Zoom
Kind & Natuur
zondag22okt2017

Kleuters helpen de eekhoorn met hamsteren

Goed voorbereid genoten de kleuters met hun (groot)ouders van een middag over de eekhoorn. Een van de kleuters had een emmertje met eikels meegenomen.

Eekhoorn Evert was moe van het hamsteren en wilde geholpen worden door de kinderen. Maar eerst las juf Paulie het versje ‘Een eekhoorn is een echte acrobaat’ voor. Daarna bekeken ze het prentenboek ‘Eekhoorn wat spring jij dapper’, waarin eekhoorn Evert bang is om te springen en hulp nodig heeft bij het hamsteren. Ook vertelde eekhoorn Evert leuke weetjes zoals hoe groot een eekhoorn is bij de geboorte en dat hij dan nog geen vachtje heeft.

Daarna zijn de kinderen eekhoorn Evert gaan helpen. Er werd voor hem een kleurplaat gekleurd. Daar werden ook eikels en nootjes bij getekend, met een tikspel na het kleuren. Op de klimtoren keken de kinderen naar de omgeving om te ervaren wat de eekhoorn allemaal ziet wanneer hij in de bomen zit. Daarna gingen de zij eikels zoeken voor de eekhoorns en de eikels in holletjes verstoppen. Bij eekhoorn Evert werden er pinda's verstopt die ze later terug moesten gaan zoeken om daarna zelf op te kunnen eten. Tussendoor hebben de kinderen limonade gedronken en ook van de pinda's die over waren geknabbeld.

Eekhoorn Evert was blij met alle hulp. Met de afsluiting kwam er een eind aan de serie kleutermiddagen in 2017. Ook deze middag heeft iedereen genoten. Op de derde woensdag in april 2018 gaan we weer verder met een nieuwe serie kindermiddagen.