Groene Zoom
Overig
donderdag29sep2016

IVN-Groene Zoom op Bergen op Zicht 2016.

Zaterdag 24 september 2016 was IVN-Groene Zoom met een stand aanwezig op de manifestatie ‘Bergen op Zicht’ in Bergen op Zoom, waar verenigingen zich aan het grote publiek konden presenteren. IVN-Groene zoom stond met de stand op het Markiezenhof.

Het was een super mooie dag en bezoekers en standhouders hebben heerlijk van de buitenlucht kunnen genieten. Op de stand kon men meedoen aan een quiz waarbij de kennis over de natuur werd beproefd. Ook kon men – naast gratis foldermateriaal - informatiemateriaal kopen over dieren, planten, wandelroutes en fietstochten. Als trekpleister om de aandacht op onze stand te vergroten konden bezoekers meedoen aan een prijsvraag hoeveel eikeltjes er in een pot zaten, met als prijs een mooi vogelvoederhuis voor degene die het juiste aantal eikeltjes zou raden.
Door het mooie weer en de uitstekende organisatie waren er genoeg bezoekers ook bij onze stand. We hebben veel informatie kunnen uitwisselen aan jong en oud, ook met behulp van alle documentatie en het IVN kwartaalblad.

Eikeltjesraadsel

 IVN Groene ZoomHet raden van het goede aantal eikels was natuurlijk erg moeilijk. Vele theorieën voor een nauwkeurige berekening passeerden de revue. Het juiste aantal eikeltjes was 783! Dit is precies geraden door de 9-jarige Amy Leutscher uit Bergen op Zoom. Inmiddels is haar de prijs - het vogelvoederhuis - door penningmeester R. van der Velden van IVN Groene Zoom overhandigd.


Dank aan alle mensen voor het meedoen aan deze prijsvraag. Verder hopen wij U nog te ontmoeten bij een van onze wandelingen met gids in onze omgeving. Dit wordt aangegeven in allerlei kranten en weekbladen en natuurlijk op deze website.

R. van der Velden,
voorzitter IVN Groene Zoom