Groene Zoom
Kind & Natuur
maandag07okt2019

Geweldige middag Scharrelkids op slikken van Rilland

Het is zaterdagmiddag 5 oktober en de IVN Scharrelkids gaan de slikken van Rilland bij de Oosterschelde verkennen. Het is eb, de vaargeul ligt heel erg dichtbij, een hand uitsteken en je kan bijna die grote boten aanraken...

Onder leiding van gids Leo den Heijer hebben we een geweldige middag. Prima weer, een flauw zonnetje, geen regen en een super interessant gebied. We zijn met 13 kinderen en 6 volwassenen.

Leo weet veel te vertellen over deze slikken vlakbij de bocht van Bath. Alles wat de kinderen vinden wordt trots aan Leo getoond. En bij alles weet hij een schitterend verhaal te vertellen. De naam van Rilland is een verbastering van 'rietland'. Wist jij dat? We vinden scherven en oren van potjes en schaaltjes, jazeker en ze mochten mee naar huis! En een oude boom uit 1390 staat er nog.

De restanten van oude muren van vroegere bewoning in dit gebied, die nu bij laag water zichtbaar worden, treffen we aan. En zelfs oude botten worden er gevonden, zoals een rib en een kaak met kiezen er nog in. Waarschijnlijk van een koe of een paard.

Om 15.00 uur zijn we weer terug bij de dijk, we hebben 7 km afgelegd. Met heerlijke koeken van Leo en warme chocolademelk sluiten we een fantastische middag af.

Containerschip Slikken van Rilland