Excursie Waterwingebied Halsteren

 

Wandelen met een IVN-gids door de natuur van de Brabantse Wal

Praktisch

De wandeling vertrekt om 10 uur vanaf de parkeerplaats bij Fort de Roovere aan de Ligneweg in Halsteren. De wandeling is ca 2 km lang en duurt ongeveer 1,5 uur. Deelname is gratis.

Evides waterwingebied

Het beschermde waterwingebied met een oppervlakte van zo’n 25 ha kent talrijke waterwinputten waarin van ongeveer 100 meter diepte grondwater wordt opgepompt. Na zuivering is het geschikt als drinkwater. Dit kwalitatief goede water staat in schril contrast met het oppervlaktewater in onze directe omgeving. De gids zal ingaan op de oorzaken hiervan.
Tijdens deze excursie wordt het belang van inheemse flora benadrukt. Een project om de afname van de biodiversiteit te temperen werd hier eind vorig jaar gerealiseerd. Doel is om de poelen in dit gebied te ontdoen van massaal groeiende watercrassula, een invasieve exotische plantensoort.
In het gemende bos staat onder andere grove den, zomereik, Amerikaanse eik, beuk, berk, gewone en Amerikaanse vogelkers. Op dit moment vallen de kleuren op van de Amerikaanse eik, een exoot die in het begin van de 19de eeuw in veel (bos)gebieden werd aangeplant, omwille van het hout en vanwege zijn uitstraling.

Onder de vele planten is de koningsvaren opvallend. Ga je mee om de natuur van dit moment te ontdekken?

Bekijk de informatie van Evides over dit waterwingebied.

 

BrabantseWal Evides GroeneZoom 12 november 2023 - 10:00
Wanneer
zondag 12 november 2023 10:00
Waar
Fort de Roovere
Ligneweg
4661 PM Halsteren
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee
IVN Groene Zoom BrabantseWal

IVN Groene Zoom

Webmaster Groene Zoom

Ontdek meer over

Deel deze pagina