Wandeling Oudland van Steenbergen

Wandelen met een IVN-gids door de natuur van de Brabantse Wal

Praktisch

De wandeling start zaterdag 7 oktober om 10 uur vanaf parkeerplaats Krabbenbos aan de Krabbenweg in Steenbergen, tegenover huisnr 2.
Afhankelijk van de weersomstandigheden zijn laarzen of ten minste stevige waterdichte schoenen aan te bevelen. Het is plaatselijk erg nat. Weerbestendige kleding is ook belangrijk.
De wandeling is ca. 7,5 km lang en duurt ongeveer 3 uur. Deelname is gratis.

Het Oudland

Het Oudland bij Steenbergen kent een bewogen geschiedenis. Menig zweetdruppeltje is hier gevallen in een verleden van turf steken, selnering (turf afgraven voor de winning van zout) en andere destijds gangbare activiteiten. Sporen van dit verleden zijn nog aanwezig. Ook hebben hier twee landgoederen, Padmos en Eikelenburg gelegen.

Natuurgebied Oudland ligt op de zogeheten Naad van Brabant. De gids zal uitleggen wat dit inhoudt. De herfst is nog niet echt begonnen en we gaan kijken wat dit voor de natuur betekent. Paddenstoelen horen bij dit seizoen, maar of er veel staan is sterk afhankelijk van het weer. Het gebied wordt beheerd door twee natuurbeheerders Staatsbosbeheer en Brabants Landschap.

IVN GroeneZoom BrabantseWal Oudland Steenbergen JosvLoon

 

BrabantseWal GroeneZoom Oudland
Waar
Oudland Krabbenweg
Krabbenweg Parking Krabbenbos Staatsbosbeheer
465VE Steenbergen
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee
IVN Groene Zoom BrabantseWal

IVN Groene Zoom

Webmaster Groene Zoom

Ontdek meer over

Deel deze pagina