Excursie Landgoed Wouwse Plantage

Wandel met een gids van IVN op de Brabantse Wal

Op zaterdag 8 april verzorgt IVN-Groene Zoom een excursie op het Landgoed Wouwse Plantage. Na een korte uitleg over de haast sprookjesachtige bebouwing wandelen we door de bossen, langs de akkers en door het zogenaamde “Woeste Gedeelte”.

Al eeuwenlang kent het West-Brabants landschap een van de mooiste bosgebieden van Nederland: het Landgoed Wouwse Plantage. Een landgoed met een geschiedenis van meer dan 4,5 eeuw. In deze periode hebben de eigenaren de plantage weten te veranderen van heide, moeras en onbebouwde grond naar een prachtig boslandschap.

Nieuwsgierig geworden naar dit unieke landgoed, dat normaal niet toegankelijk is voor publiek? Wandel dan mee met een IVN-natuurgids op 8 april.

 

Praktisch:

De excursie is gratis en start op zaterdag 8 april 2023 om 14.00 uur op het Plantage-Centrum, Wouwse Plantage (zijstraatje van de Plantagebaan en ongeveer 2½ kilometer buiten het dorp Wouwse Plantage. Circa 600 meter inrijden tot het Plantage-Centrum!). Tip: geschikte schoenen of laarzen. We lopen ongeveer 5 kilometer.

IVN GroeneZoom WouwsePlantage BrabantseWal
Waar
Landgoed Wouwse Plantage
Parking, Plantage Centrum 1
4725SR Wouwse Plantage
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee
IVN Groene Zoom BrabantseWal

IVN Groene Zoom

Webmaster Groene Zoom

Ontdek meer over

Deel deze pagina