Jubileumbank bij het Markiezaat

IVN Groene Zoom heeft ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan een zitbank laten plaatsen bij bezoekerscentrum de Kraaijenberg in Bergen op Zoom. De bank heeft een plek gekregen met prachtig uitzicht over het Markiezaatsgebied en is direct in gebruik genomen door enthousiaste wandelaars.

Leo den Heijer, coördinator van de vrijwilligers op de Kraaijenberg, wist meteen waar de bank moest komen: “Er is eigenlijk maar één geschikte plek, en dat is daar waar je een weids uitzicht hebt over de poelen en het Markiezaatsgebied.” Toen duidelijk was waar de bank zou komen, hebben vrijwilligers van Brabants Landschap de plek netjes gemaaid en klaargemaakt voor plaatsing. De bank is gemaakt van (duurzaam) steigerhout, vurenhout dat na jarenlang gebruik op de steigers een tweede leven heeft gekregen.

De jubileumbank van IVN Groene Zoom is een blijk van de vruchtbare samenwerking tussen Brabants Landschap en IVN Groene Zoom. De IVN-afdeling maakt voor veel activiteiten gebruik van het bezoekerscentrum en Brabants Landschap doet regelmatig een beroep op de IVN-gidsen.

IVN Groene Zoom, 29 april 2017