Groene Zoom
Overig
Op
zondag01mei202210:30

Workshop WOLKenSTILTE

Schatten uit het Rijksmuseum in het Markiezenhof

Adembenemende Wolkenluchten en Meditatieve Stiltewandeling

Een korte interactieve workshop over de diversiteit aan wolken, welke aan de horizon van de Brabantse Wal voorbijtrekken. Hierbij draait alles om bewegend water hoog in de lucht. Aansluitend vindt een meditatieve stiltewandeling plaats.

(aanmelden kan t/m 29 april)

Kraaijenberg BrabantseWal BergenOpZoom CoMens GroeneZoomfoto: Co Mens

Workshop

Voor de startende wolkenliefhebber wordt ingegaan op het ontstaan en de naamgeving van wolken. Met behulp van een zogenaamde ‘wolkenkijker’ kan er gefocust worden op het type bewolking. Uiteraard komt ook ter sprake of de wandelaar, kijkend naar de wolken, zou kunnen besluiten al dan niet zijn regenspullen mee te nemen.

Stiltewandeling

Wolken, en vooral de lucht die ons omringt komen ook in de bijbehorende stiltewandeling aan de orde. Veelal is het al indrukwekkend genoeg om in stilte de prachtige wolken te bekijken die hoog in de ijle lucht aan ons voorbijtrekken. Geniet van de stilte van de natuur. Luister intens naar de vogels en het ruisen van de bomen. Uw gids laat u de omgeving vanuit een ander perspectief beleven.

Aan de geest die stil is,
geeft het universum zich over

 - Lao Tse -

 

wandeling Groote Meer 5 juni
Uw gids:
IVN Groene Zoom
IVN Groene Zoom

Algemene informatie

Kraaijenberg BrabantseWal BergenOpZoom CoMens GroeneZoom
zondag 1 mei 2022 - 10:30
Locatie: 
Bezoekerscentrum De Kraaijenberg
Fianestraat 21
Bergen op Zoom
Nederland
Extra Informatie: 

IVN Groene Zoom organiseert deze activiteit in samenwerking met het Markiezenhof in Bergen op Zoom in het kader van de tentoonstelling 'Hoge Luchten, schatten uit het Rijks'.

Google Maps image