Groene Zoom
Natuur
Op
woensdag09aug201714:00

Wandeling op de grens van Brabantse Wal en Markiezaat

Op woensdag 9 augustus houdt Brabants Landschap samen met IVN Groene Zoom een interessante boswandeling. Vanuit bezoekerscentrum de Kraaijenberg neemt een ervaren gids u mee langs het overgangsgebied van het Markiezaat en de Brabantse Wal, een open gebied met veel vergezichten en een rijk vogelleven.
Op de hogere delen zijn rond 1850 de bossen van Mattemburgh aangelegd. In eerste instantie waren dit naaldbossen, maar door de tijd heen zijn er op een natuurlijke manier veel loofbomen bijgekomen. Ook de invloed van de parktuin van villa Mattemburgh is zichtbaar. Op veel plaatsen groeien namelijk de rododendrons weelderig. Door de oude leeftijd en de gevarieerde samenstelling is de Mattemburgh een uniek stukje bos met een ander vogelleven dan het Markiezaat. Het bos is bijvoorbeeld rijk aan spechten. Door de verschillen tussen de twee gebieden belooft het dan ook een gevarieerde wandeling te worden met veel natuurweetjes.
De wandeling start om 14.00 uur bij  bezoekerscentrum de Kraaijenberg, waar je gratis kunt parkeren op de parkeerplaats aan de Fianestraat 21, De excursie duurt ongeveer twee uur en de kosten bedragen 2 euro per persoon, inclusief een gratis consumptie (koffie of thee). Voor begunstigers van Brabants Landschap en leden van IVN Groene Zoom is de excursie (op vertoon van de ledenpas) gratis voor twee volwassenen, twee kinderen en twee introducées. Goed schoeisel wordt aanbevolen!

Algemene informatie

woensdag 9 augustus 2017 - 14:00 tot 16:00
Locatie: 
Bezoekerscentrum de Kraaijenberg
Fianestraat 21
4617 RA Bergen op Zoom
Nederland
Google Maps image