Groene Zoom
Landschap
Op
zaterdag15jun201914:00

Wandeling naar Fort de Roovere en Buitenlust

de plek waar natuur en cultuur hand in hand gaan

Op zaterdag 15 juni 2019 houdt IVN Groene Zoom een wandeling in en rondom Fort de Roovere en Buitenlust. Gelukkig is er de laatste jaren toenemende belangstelling voor het voormalige Fort de Roovere, een prachtig en interessant gebied. 

Fort de Roovere maakt deel uit van de West Brabantse Waterlinie. De waterlinie loopt van Steenbergen tot Bergen op Zoom en is in de 17e eeuw aangelegd. Na het opheffen van de militaire functie is Fort de Roovere een natuurgebied geworden. De oude vormen zijn nog goed in dit gevarieerde gebied te herkennen. Die variatie zorgt ook voor hoge natuurwaarden.

Bij de meeste wandelingen en publicaties gaat het over de interessante historie van het gebied. In deze IVN-wandeling gaan we naast de cultuur-historische waarden ook in op de natuurwaarden. Dat natuur en cultuur heel goed samen kunnen gaan is bij Fort De Roovere goed te zien.

De wandeling gaat door het imposante fort maar ook langs de zaagtandvormige buitengracht en naar de Ster van Eggers, een verlaten buitenschans. In de bossen bij Buitenlust, langs de Schansbaan, zijn overblijfselen van de Franse stellingen weer zichtbaar gemaakt. Verder is het gebied een belangrijke vindplaats van de zeldzame Phegeavlinder.

De wandeling duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur en de gids is George Koenders. De start is om 14.00 uur op de parkeerplaats Ligneweg-Schansbaan.

Laarzen of degelijke schoenen zijn nodig.

 

 


Bekijk het volledige overzicht van komende excursies van IVN Groene Zoom op de Brabantse Wal.

wandeling Groote Meer 5 juni
Uw gids:
IVN Groene Zoom
IVN Groene Zoom

Algemene informatie

zaterdag 15 juni 2019 - 14:00
Locatie: 
Parkeerplaats Fort de Roovere
Ligneweg
4661PM Halsteren
Nederland
Google Maps image