Groene Zoom
Landschap
Op
zondag01jul201810:00

Wandeling Halsters Laag

met IVN Groene Zoom

Op zondag 1 juli houdt IVN Groene Zoom een wandeling naar het Halsters Laag. Dit gebied tussen Fort de Roovere en Steenbergen maakte in de Tachtigjarige oorlog deel uit van de waterlinie tussen Steenbergen en Bergen op Zoom. De waterlinie diende om de vijand buiten Bergen op Zoom en Zeeland te houden. 

In het gebied is ook veen gewonnen en zelfs zout. Later is het omgevormd tot weidegebied met heel veel slootjes, want het bleef er nat. Om het natte karakter te versterken heeft Staatsbosbeheer 25 tot 40 centimeter van de bovenlaag afgegraven. Zo krijgen bijzondere planten en dieren een kans om zich te vestigen. De cultuurhistorische waarde van het gebied wordt tegelijkertijd versterkt.

Het Halsters Laag is volop in ontwikkeling. Er is ondermeer een 'natte laarzenpad' pad uitgezet. De IVN-gids leidt de wandeling door het gebied en vertelt alles over de natuur en de geschiedenis.

Het Halsters Laag kan erg nat en modderig zijn en daarom is het verstandig laarzen of op zijn minst waterdichte schoenen te dragen.

De wandelexcursie start vanaf de parkeerplaats van Staatsbosbeheer. De inrit van deze parkeerplaats ligt aan het Laageinde 26 te Halsteren. De wandeling start daar om 10.00 uur. Deelname is gratis en tevoren aanmelden is niet nodig.

 

Algemene informatie

zondag 1 juli 2018 - 10:00
Locatie: 
Parkeerplaats Staatsbosbeheer
Laageinde
Bergen op Zoom
Nederland
Google Maps image