Groene Zoom
Vogels
Op
zaterdag16apr202208:00

Vogelgeluiden in het bos

De lente is de beste tijd om vogels te horen. De mannetjes zingen uit volle borst om eenvrouwtje te lokken en om hun soortgenoten te laten horen dat hun plekje bezet is. Ook als ze al een paartje gevormd hebben, zingen de mannetjes nog elke dag om dat plekje bezet te houden. Wandel mee met een IVN-gids en leer hoe je de vogels kunt herkennen.

Vogels zingen vooral vroeg in de ochtend, als het nog wat te donker is om eten te zoeken. Daarom begint onze excursie redelijk vroeg. Nog beter zou zijn als we om zes uur begonnen, maar dat willen we u niet aandoen. Acht uur dus. De lente heeft nog een voordeel voor een vogelexcursie: er zit nog niet veel blad aan de bomen. Daardoor kunnen we de zingende vogel beter zien tussen de takken. Neem een verrekijker mee om ze goed te kunnen bekijken.

Een van de plaatsen op de Brabantse Wal waar volop bosvogels wonen, is het landgoed Mattemburgh. Onze excursie begint in het tunneltje van de Antwerpse Straatweg naar Zuidgeest. Vanaf daar lopen we oostwaarts dieper het bos in, de vogels tegemoet en verder weg van het geraas van de A4.

De IVN-gids vertelt onderweg welke vogels we te horen krijgen en soms ook ezelsbruggetjes om die geluiden later zelf te herkennen. We zullen regelmatig stilstaan om te luisteren en dus niet heel ver lopen.

Deelname is gratis. Goed schoeisel is aan te raden. Neem een verrekijker mee.

wandeling Groote Meer 5 juni
Uw gids:
IVN Groene Zoom
IVN Groene Zoom

Algemene informatie

zaterdag 16 april 2022 - 08:00
Locatie: 
Tunneltje Zuidgeest
Antwerpsestraatweg
Hoogerheide
Nederland
Google Maps image