Groene Zoom
Landschap
Op
zaterdag28sep201914:00

Van berg naar berg in de Kriekelareduinen

met IVN en Nareka

Op zaterdag 28 september houdt de Natuurgidsenvereniging regio Kalmthout in samenwerking met IVN Groene Zoom, een excursie naar de Kriekelareduinen in het Nederlandse deel van het Grenspark.

Het uitgestrekte gebied tussen De Kraaienberg en de Paalberg is een afgelegen en rustig gebied. Nauwelijks storend geluid en alleen de windmolens van Nieuwmoer zijn aan de horizon te zien. Een aantal jaren geleden is hier het Life-Hela-project uitgevoerd. Zandverstuivingen, heidevelden en vennen zijn in oude glorie teruggebracht. Deelnemers aan de wandeling kunnen genieten van het geweldig uitzicht vanaf de 'bergen' en ook van struinen door het zand. De heide staat in bloei, dat maakt het extra mooi.

De gids vertelt over de geschiedenis van het gebied, over de maatregelen die er nodig waren, maar ook over hoeveel energie het kostte en nog steeds kost om de beoogde doelen te bereiken. En natuurlijk geeft hij uitleg over de ontwikkeling van de bijzondere flora en fauna op de landduinen.

Een deel van de wandeling gaat door de bossen tussen camping Hazeduinen en de zandverstuiving. Mooie oude bossen, afgewisseld met -van oudsher- productiebos. De overgang van bos naar open vlakte is overweldigend.

De wandeling start om 14.00 uur op de parkeerplaats van camping Hazeduinen aan de Eerste Verdelingsweg 6, 4645 RT Putte. Stevige schoenen zijn een aanrader. Een verrekijker verhoogt de natuurbeleving.


Bekijk het volledige overzicht van komende excursies van IVN Groene Zoom op de Brabantse Wal.

wandeling Groote Meer 5 juni
Uw gids:
IVN Groene Zoom
IVN Groene Zoom

Algemene informatie

zaterdag 28 september 2019 - 14:00
Locatie: 
Parkeerplaats Camping Hazeduinen
1e Verdelingsweg 6
4645 RT Putte
Nederland
Google Maps image