Groene Zoom
Slootjesdagen
Op
zondag16jun201912:00

Slootjesdagen 2019

Bij IVN Groene Zoom

Ivn slootjesdagen brabantse walWat leeft er bij jou in de sloot? 

Ga op zoek naar de geelgerande watertor, ontdek wie er zonder ijs kan schaatsen en probeer de snelste zwemmer van de sloot te vangen. Het kan allemaal tijdens de jaarlijkse IVN Slootjesdagen 14 t/m 16 juni. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen dan samen met hun (groot)ouders waterdiertjes vangen en waterproefjes doen. Natuurlijk onder begeleiding van een IVN Natuurgids. Ook in Bergen op Zoom doen we mee aan de Slootjesdagen.

Op zondag 16 juni kun je bij IVN Groene Zoom terecht bij de Kraaijenberg. We nemen je mee naar de bijzondere onderwaterwereld van de sloten en poelen aan de voet van de Kraaijenberg. De activiteit duurt van 12 tot ongeveer 4 uur. Je kunt op elk tijdstip komen en beginnen. Je ouders, grootouders, familieleden, buren en vrienden mogen meekomen.

Meewerken aan wetenschappelijk onderzoek

Waterdiertjes vangen is niet alleen leuk om te doen, tijdens de Slootjesdagen help je ook mee de waterkwaliteit te onderzoeken met behulp van citizen science. Iedereen kan de waarnemingen vastleggen op het speciale telformulier en invoeren. Je ziet dan gelijk wat de score van je slootje is! Met de resultaten brengen wetenschappers van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) in kaart hoe gezond Nederlandse slootjes zijn. 

Landelijke activiteiten

Nieuwsgierig naar de IVN Slootjesdagen in de rest van Nederland? Neem dan een kijkje op de slootjesdagensite. Hier vind je een overzicht van de meer dan 150 Slootjesactiviteiten in het hele land.

Partners onderzoek

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Daarom voegen we een citizen science element toe aan de IVN Slootjesdagen. Hierbij werken we samen met het NIOO-KNAW en waterdiertjes.nl.

 

Algemene informatie

zondag 16 juni 2019 - 12:00
Locatie: 
Bezoekerscentrum De Kraaijenberg
Fianestraat 21
Bergen op Zoom
Nederland
Google Maps image