Groene Zoom
Biodiversiteit
Op
zaterdag06nov202109:30

Natuurwerkdag 2021

Open dag Landschapsbeheer

In een historische omgeving op de Brabantse Wal

Trek je oude kleren aan en neem je goede zin mee, want we gaan werken rondom en tussen de bramen! Op het landgoed Buitenlust, grenzend aan Fort De Roovere, gaan we opschot van boompjes en struiken verwijderen.
Wij zorgen voor gereedschap, werkhandschoenen, koffie, thee en limonade.

Meld je aan op de website van de natuurwerkdag:

Aanmelden

Landgoed Buitenlust

Landgoed Buitenlust is een prachtig oud landgoed met een rijke historie. Wat het gebied vooral uniek maakt is de aanwezigheid van de West Brabantse waterlinie en twee bijbehorende forten "Pinssen" en "de Roovere". Deze forten en de tussenliggende waterlinie zijn weer goed zichtbaar gemaakt. In het bos liggen nog mooie historische elementen, zoals een voorpost van het fort, loopgraven en zichtlijnen. Dit is ook het leefgebied van de zeldzame Phegeavlinder.
Op de Natuurwerkdag gaan we de jonge bosopslag, die vooral bestaat uit Amerikaanse eik, verwijderen. Daardoor blijven de historische elementen zichtbaar en behouden we het leefgebied van de Phegeavlinder. Deze vlinder houdt van zonnige, open plekken in het bos met braamstruiken. 

Landschapsbeheer bij IVN Groene Zoom

Vind je het leuk om actief bezig te zijn in en voor de natuur? Onze werkgroep Landschapsbeheer werkt met een vaste groep vrijwilligers van oktober tot april op zaterdagochtenden op verschillende plaatsen rond Bergen op Zoom.

werkgroep landschapsbeheer van start

Algemene informatie

IVN Groene Zoom Phegeavlinder FransTijink BrabantseWal
zaterdag 6 november 2021 - 10:00 tot 13:00
Locatie: 
Landgoed Buitenlust
Schansbaan
4661PN Halsteren
Nederland
Google Maps image